29 September, 2009

ALEKSANDRI KOOK 2

Kuna eelmine kord oli mees koogiga rahul,siis otsustasin tema palvel veel kord seda valmistada. Seekord kasutasin Kinuskikissa(capuccino-aleksanderi) meetodit .
Ei oskagi seisukohta võtta.Mulle meeldis eelmine rohkem,kuigi see kord oli valmistamine natuke lihtsam.Nüüd jäi põhi õhukeseks ja mees arvas ,et roosa glasuur oli parem.Arvan,et katsetan veel ,sest tundub,et koogile on ikkagi nõudlust .

PLAADITÄIS ÕUNAKOOKI

Praegune õunauputus on lausa nuhtlus,sest võimalusi on palju,aga kõht ei jaksa nii palju vastu võtta.Ka seekordne retsept on Ragne käest laenatud.Vastupidiselt eelmisele meeldis mulle see väga.Ainuke jama oli valmistamise keerukus.Tundus kuidagi väga pikk protsess.Tean,et on ka lihtsamaid ,aga asi oli proovimist väärt.
Retsepti leiate siis http://kokkama.blogspot.com/2009/09/suus-sulav-ouna-plaadikook.html

mul ei tule otselinkide lisamine veel välja.

25 September, 2009

MARTSIPANI ÕUNAKOOK

Olen juba pikemat aega tahtnud proovida martsipaniga küpsetisi.Retsepte on palju,aga ükski ei ahvatlenud mind nii nagu see.Mina leidsin selle blogist kokkama.blogspot.com. Jällegi on Ragne see,kelle järgi otsustan midagi proovida.
Ma ei hakka retsepti praegu siia ümber kirjutama,sest minu eriliste lemmikute hulka ta kahjuks ei lähe.Ilmselt ei ole mina martsipani tüüpi inimene. Tegelikult on väga hea kook aga tihti ei hakka ma seda küll tegema.Loodan,et keegi ei solvu sellise jutu peale.
Soovitan kooki aga kõigile kes martsipani maitsest lugu peavad.

24 September, 2009

SOKOLAADIPUDINGU TORT


Leidsin kapist sokolaadipudingu pulbri paki ja otsustasin seda tordi tegemisel kasutada. Teadsin,et sügavkülmas on 1 tordipõhi ootamas ,külmikus oli hapukoort, maitsestamata jogurtit ja 1 dl vahukoort.Sellistest lihtsatest asjadest tuli väga mõnus ja kreemine sokolaadi tort.
Täpsemat retsepti praegu ei pane sest kogused olid väga umbes pandud.Lisasin sisse veel vaniljesuhkrut,tuhksuhkrut ja mõned zelatiinilehed.Maasikad sai võetud sügavkülmast.

21 September, 2009

ALEKSANDRI KOOK

Mees näitas poes glasuur kooki ja küsis kas ma sellist ka teha oskan.Minu arvates oli see Aleksandri kook ja vastasin ,et oskan ikka. Retsepti leidsin Qsti blogist Maitseelamused ,oli hiljuti teinud.Mina tegin ainsa muudatuse pealmise katte osas,ei kasutanud kakaod,vaid jätsin enne värvilise suhkru lisamist ,pisut valget segu järgi ja sellega tegin jooned.
Esimese katsetuse kohta tuli hea välja,mees oli rahul.On plaanis proovida ka teistmoodi varianti,nagu Kinuskikissa oma blogis õpetab,saab näha kuidas parem jääb.


See pilt on tehtud enne koogi lahti lõikamist,et näidata,mina tegin selle.

LEIBA JA KEEKSI

Olen ka huvitatud koduse leiva tegemisest.Mõned aastad tagasi tegin Veski Mati jahupaki juhendi järgi.Need olid päris head.Nüüd olen katsetanud erinevaid retsepte,aga päris õiget ei ole enda jaoks veel leidnud.Seekordne katsetus tuli hea.Päris retsepti veel ei jaga,sest pean veel kogused üle kontrollima,et miskit jama ei tuleks.
Maitses hästi ja nägi ka hea välja .Ainuke jama oli selles ,et väheks jäi.Tegin retseptist ainult poole koguse,sest kartsin,et peab ebaõnne korral ära viskama.Peatselt teen täpse koguse ja siis annan ka teile teada.

Kuna ahi oli juba soojas ja tahtmine midagi magusamat ka saada,siis võtsin abiks Domina firma keeksipulbri.
Seekord kasutasin teistsugust vormi .Tulemus oli maitsev aga imeliku kujuga

17 September, 2009

VANAEMA PANNIKOOK MUSTIKATEGA


Jalutades lapsega metsas ,leidis tütreke veel mustikaid ja sõi neid isuga.Sellest järeldasin,et veel saab teha mustikatest kooki.Ei raatsi veel sügavkülmast võtta.Käisime siis hiljem metsas ja tõingi ilusaid mammusid paraja portsu.Maitse ei ole enam nii hea,aga koogi sees on mustikat tunda küll.


150 g võid (margariini)
2 dl suhkrut
3 muna
2 dl keefiiri(hapukoort)
3 1/2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
paar peotäit mustikaid

Vahusta või suhkruga,lisa ükshaaval munad pidevalt vahustades.Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel ja sega vaheldumisi keefiriga taignasse.Vala taigen ettevalmistatud vormi ,puista peale mustikad ja küpseta ahju keskosas ca 40 min.Kontrolli tikuga küpsust.

Selline nägi kook välja enne ahju minemist


Selline peale küpsetamist
Oli plaanis teha pilt kohe peale ahjust tulemist,aga kiirustasin lapsega õue ja pildile jäid ainult viimased tükid.Paar tükki ühele naabrinaisele,paar teisele ja nii need koogid vahest kiirelt kaovad.

VANILJEKREEMI MUFFINID


Vilma on ütlemata mugav kaaslane.Olen teda ära kasutanud juba mitmel erineval moel.Eriti hea meel on mul tema üle siis,kui on kiire.



Selline reklaamtekst kõlaks tavaliselt telereklaamis,aga mina isiklikult tunnengi nii.Meil ei ole ju eriti teisi firmasid,kes selliseid mugavaid tooteid müüks.Ja sellekoha peal on kodumaine nii-kuinii parem.



See kõik on sissejuhatus retseptile,mille panin kokku

1 pakk Vilma muffinipulbrit
1 kotike Ekströmi vaniljepulbrit


Pane ahi 180 C sooja.
Sega kokku muffinitaigen pakil oleva õpetuse järgi.Vaniljekreemi jaoks võta 2,5 dl külma piima ja sega kotikese sisu korralikult kloppides sisse.Peaks jääma pehme ja kreemjas.
Lao küpsetusplaadile paberist muffinivormid.Pane iga vormi põhjale tl muffinitainast,siis pane tl vaniljekreemi ja lõpuks veel tl muffinitainast.(esimese vormi järgi näed kas peab panema rohkem või vähem) Vormid ei tohiks liiga täis jääda.
Küpseta ahjus ca 15 min.Vajadusel vähem või rohkem,oleneb ahjust.Kontrolli muffinite põhja,et ei kõrbeks.
Kaunistamiseks võib kasutada seda sama vaniljekreemi,kui jäi täidisest järele,või sega kokku uus.

12 September, 2009

HOBUSE TORT 2


See on nüüd see tort mille jaoks sai eelmine hobuse tort prooviks tehtud.Eelmisest läks käiku ainult pildi tehnika ,sest maitse soov oli tagasihoidlikum.Sisu on sama mis kuldkalakese tordil.
Mõned pildid valmimisest.

Hobune on joonistatud jälle kakaoga ja ääred viimistletud seekord tumedama sokolaadiga.



Lõikasin kujutise martsipanimassist välja.


Nii paistab hobuse kujutis ruumilisem.

05 September, 2009

KIRJU KOER

Ma ei tea kuidas mujal,aga meie peres on alati olnud kommid ja küpsised vabalt saadaval .Ostes poest mingit head kommi või küpsist,siis alguses nokitakse rohkem ja siis jäävad seisma. Tavaliselt lasen seista umbes 1 kuu ja kui selleks ajaks ei ole ära söödud ,teen kirjut koera.Lastel on alati oma kindlad sordid ,mida armastatakse,kuid alati ollakse valmis proovima midagi uut.Seegikord jäi natukene kommi ja küpsist seisma ja otsustasin need kausid tühjendada ,et saaks värskemaid panna.
Kindlat retsepti ja koguseid ei anna ,sest see on alati vastavalt olukorrale.Põhiline mida kindlasti kasutan on või ja kondentspiim.Vastava vahekorra vaatan alati netist ,aga see on 0,5 purki kondentspiima ja 150 g võid.Seekord lisasin ka pisut piima,kuna kardsin, et jääb liiga kõva,aga tuli hoopis liiga pehme ja ei kõvastunud korralikult.Valasin segu küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi,aga ei surunud korralikult kokku ja nii see auk sisse jäi.Maitse ei kannata sellepärast üldse.