Sellel aastal tabas mind mingi isamaalisuse pisik ja tahtsin ka teemakohast tort teha.
Teadsin endamisi et peab olema shokolaadikook.Pealt sai kaetud sobivat värvi martsipani ja hapukoore-vaniljekreemi roosidega.
Põhi sai küpsetatud sellise retsepti järgi:
2 muna
125 g tumedat shokolaadi
125 g võid
2 dl tuhksuhkrut
3 spl nisujahu
Pane ahi 200 C juurde sooja
Sulata shokolaad vesivannil ja lisa siis või,sega kuni või on sulanud. Lase jahtuda. Sega tuhksuhkur ja jahu omavahel.Eralda munakollased valgetest.Vahusta valged tugevamaks vahuks. Kopi jahtunud shokolaadi-või segusse munakollased ning siis sõelu sisse tuhksuhkru-jahu segu.Sega korralikult omavahel läbi ja kõige lõpuks sega sisse vahustatud munavalged.Pane ettevalmistatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 20 min.Kook jääbki seest pisut niiskem ja ei ole vaja küpsetusaega pikendada.Lase koogil täielikult maha jahtuda.
Katsin jahtunud koogi pealt tavalise hapukoorega ja siis õhukeseks rullitud martsipaniga,
Rooside tegemideks segasin hapukoore sisse Ekströmi vaniljekreemi pulbrit.Eraldi suhkur ei pea lisama.
Kokku sai minu arvates igati kordaläinud tordike.Mõnusalt maheda maitsega ja mitte liiga rammus.
ILUSAT ISESEISVUSPÄEVA!!!
24 February, 2010
20 February, 2010
ÕUNAKOOK
Tuli isu millegi erilise järele.Külmkapis oli kefiiri ja kohupiima, kausis paar õunapunni.
Pole juba ammu õunakooki saanud.Sellest kogusest saab suurema vormi või keskmise plaaditäie head kooki.
Kuna sisaldab vähe suhkrut ja kefiiri ning kohupiima saab valida lahjema,siis sobib kindlasti ka kaalujälgijatele.
"Kohupiima ja kodujuusturaamatust"
Tainas
2,5 dl keefiri
1 dl suhkrut
1 muna
1,5 tl soodat
4 dl nisujahu
sega ained omavahel ja vala ettevalmistatud küpsetusplaadile(keskmine suurus).Aja lusikaga ühtlaseks ja mitte eriti õhukeseks kihiks.
Puhasta ja viiluta õunad (5-6 suuremat ja hapukamat)Laota põhjale ,ning raputa peale kaneeli ja suhkrut.
Kate
500g kohupiima(kasutasin kohupiimapastat)
1-2 dl hapukoort(panin keefiri)
1-2 dl suhkrut(olenevalt õunte hapukusest)
2 tl vaniljesuhkrut
4 muna
Munad vahustada suhkruga kergelt lahti,segada juurde teised ained ja valada õuntele.
Küpsetada 200C juures 40-50 min,kuni kate on pealt kuldkollane.
Pole juba ammu õunakooki saanud.Sellest kogusest saab suurema vormi või keskmise plaaditäie head kooki.
Kuna sisaldab vähe suhkrut ja kefiiri ning kohupiima saab valida lahjema,siis sobib kindlasti ka kaalujälgijatele.
"Kohupiima ja kodujuusturaamatust"
Tainas
2,5 dl keefiri
1 dl suhkrut
1 muna
1,5 tl soodat
4 dl nisujahu
sega ained omavahel ja vala ettevalmistatud küpsetusplaadile(keskmine suurus).Aja lusikaga ühtlaseks ja mitte eriti õhukeseks kihiks.
Puhasta ja viiluta õunad (5-6 suuremat ja hapukamat)Laota põhjale ,ning raputa peale kaneeli ja suhkrut.
Kate
500g kohupiima(kasutasin kohupiimapastat)
1-2 dl hapukoort(panin keefiri)
1-2 dl suhkrut(olenevalt õunte hapukusest)
2 tl vaniljesuhkrut
4 muna
Munad vahustada suhkruga kergelt lahti,segada juurde teised ained ja valada õuntele.
Küpsetada 200C juures 40-50 min,kuni kate on pealt kuldkollane.
19 February, 2010
HELLO KITTY TORT 2
17 February, 2010
VASTLAKUKLID
16 February, 2010
SÜNNIPÄEVA TORT
14 February, 2010
50 AASTAT ABIELUS
13 February, 2010
TORT ROOSIGA
11 February, 2010
SÕBRAPÄEVA KÜPSISED
09 February, 2010
TORDI KAUNISTUSED
Sõbranna palus teha oma ämma ja äia 50-pulma-aastapäevaks tordi ja peale mingid kaunistused. Kuna teema on minu jaoks uus ,siis katsetasin pisut martsipanist voolimist. Valmistasin siis tuvi(ise arvan,et päris sarnane) sõrmused ja südamed,mis on värvitud pealt toiduvärviga. Kollane martsipan oli millegi pärast rabe ja sõrmuste voolimine ei läinud lihtsalt.Pidin ikka päris kaua seda mudima,enne kui nõustus vormi hoidma. Kuidas täpsemalt see tordi peal välja näeb saate teada nädala lõpus,sest torti on vaja pühapäeval.
Subscribe to:
Posts (Atom)