Eelmise nädala tordid olid mõlemad suured (29 X 39 cm) ,rasked ( 4kg) ja apelsini maitselised
Selline tort läks ema töökaaslasele kelle perekonnanimeks on Rand ja sellest lähtuvalt paluti pilti.
Teine tort jäi koju äia sünnipäeva tähistama
30 August, 2010
21 August, 2010
KÜPSETAMINE ON MÕNUS
Olen vahepeal katsetanud vanu asju pisut teistmoodi maitsetega
Kodujuusturull mangoga.Katsetasin nii heleda kui ka tumeda biskviidiga.Esialgne retsept on siin
täidisesse,lisasin 1 mangokompotist tehtud püree(ilma kompotivedelikuta)
Vale-juustukook õuntega. Retsept on siin .Katteks kasutasin magusamaid õunu,millele raputasin peale veel pisut kaneeli ja suhkrut.
Stritsel mustasõstra ja kohupiimaga
Taigna valmistamiseks kasutasin leivaküpsetusmasina abi.
Retseptid eemaldatud
Kodujuusturull mangoga.Katsetasin nii heleda kui ka tumeda biskviidiga.Esialgne retsept on siin
täidisesse,lisasin 1 mangokompotist tehtud püree(ilma kompotivedelikuta)
Vale-juustukook õuntega. Retsept on siin .Katteks kasutasin magusamaid õunu,millele raputasin peale veel pisut kaneeli ja suhkrut.
Stritsel mustasõstra ja kohupiimaga
Taigna valmistamiseks kasutasin leivaküpsetusmasina abi.
Retseptid eemaldatud
17 August, 2010
MOSAIIK TORT
MULTIKASÕBRA TORDIKE
See pisike (läbimõõt 15 cm) tordike läks poja sõbrale,kellel on väga palju lemmikmultikaid ja ma ei suutnudki otsustada,mis siis tordile panna.Pildid on joonistatud martsipanile ja värvitud toiduvärvidega.Kuna pildid on väikesed kulus värvi ainult mõned pintslitäied.Maitseks on ikka sidrun,sest sellest hakkab kujunema minu "firmakas".
Edasi siis mõned pildid tordist.
Need peaks olema Tom ja Jerry,kui kellegil peaks arusaamatus jääma. :)
Puhh
Ja autost millegipärast eraldi ei teinudki ,aga punane auto on siis Pikne McQueen
Siin pisut ebaõnnestunud pilt tordi suurusest.
Edasi siis mõned pildid tordist.
Need peaks olema Tom ja Jerry,kui kellegil peaks arusaamatus jääma. :)
Puhh
Ja autost millegipärast eraldi ei teinudki ,aga punane auto on siis Pikne McQueen
Siin pisut ebaõnnestunud pilt tordi suurusest.
05 August, 2010
KIRSISTRUUDEL JA MAASIKA KOOK
Sellel aastal oli minu aia kirsipuul palju kirsse ja kui ma varasematel aastatel olen neid jaganud küla peale,siis seekord kogusin kõik omale sügavkülma.Juba ammu keerles peas ka kirsistruudli mõte ja nüüd oli siis võimalus katsetada. Pisut spikerdasin ja kasutasin poest ostetud lehttainast.Sisuks sai kirssidele lisaks ka vaniljekastme-kohupiima kreem.1 kg taignast sai suure struudli.
1kg lehttainast
300g kohupiimapastat
2kotikest ekströmi vaniljekastme pulbrit
3 spl tuhksuhkrut
ca 200g kividest puhastatud kirsse
Sulata lehttainas ja rulli suuremaks plaadiks.Sega 1 kotike vaniljekastmepulbrit 3 dl veega ühtlaseks ,lisa kohupiim ja tuhksuhkur,sega korralikult läbi ja klopi sisse ka teine kotike vaniljekastme pulbrit.Saadud segu jaga lahtirullitud taigna keskele jättes ääred vabaks et oleks parem stuudlit vormida. Jaota kirsid ühtlaselt kohupiima peale ja keera taigna ääred peale.Tõsta struudel küpsetuspaberiga kaetud plaadile.Pealt pintseldasin lahtiklopitu munaga ning küpsetasin 2ooC juures ca 40 min.Enne lahtilõikamist oleks hea lasta pisut jahtuda,sest täidis on väga kuum.
MAASIKA KOOK
See koogike valmis "Erika " šokolaadibiskviidi pulbrit kasutades.Täpsemalt saab retsepti lugeda
siit ainult kirsid vahetasin eelmise aasta külmutatud maasikate vastu.
1kg lehttainast
300g kohupiimapastat
2kotikest ekströmi vaniljekastme pulbrit
3 spl tuhksuhkrut
ca 200g kividest puhastatud kirsse
Sulata lehttainas ja rulli suuremaks plaadiks.Sega 1 kotike vaniljekastmepulbrit 3 dl veega ühtlaseks ,lisa kohupiim ja tuhksuhkur,sega korralikult läbi ja klopi sisse ka teine kotike vaniljekastme pulbrit.Saadud segu jaga lahtirullitud taigna keskele jättes ääred vabaks et oleks parem stuudlit vormida. Jaota kirsid ühtlaselt kohupiima peale ja keera taigna ääred peale.Tõsta struudel küpsetuspaberiga kaetud plaadile.Pealt pintseldasin lahtiklopitu munaga ning küpsetasin 2ooC juures ca 40 min.Enne lahtilõikamist oleks hea lasta pisut jahtuda,sest täidis on väga kuum.
MAASIKA KOOK
See koogike valmis "Erika " šokolaadibiskviidi pulbrit kasutades.Täpsemalt saab retsepti lugeda
siit ainult kirsid vahetasin eelmise aasta külmutatud maasikate vastu.
Subscribe to:
Posts (Atom)