05 June, 2009

ROSINA KEEKS


Vahest tahaks midagi vana,head ja tuttavat.Mis võiks sellesse gruppi veel paremini kuuluda kui rosinakeeks.Kui selline isu peale tuli alustasin retsepti otsinguid.Internetis liigub igasuguseid keekside retsepte aga seda kõige tavalisemat rosina keeksi ei leia.Tahtsin just nimelt retsepti kus on rosinad ilusti sisse kirjutatud ,mitte improviseerides ise neid lisada.Lõpp tulemusena leidsin sellise retsepti


200g margariini
1kl(2,5 dl) suhkrut
3 muna
1 kl ( 2,5 dl ) jahu
3 spl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkrut
1tl kardemoni
2 peotäit rosinaid
2 spl piima


Margariin vahustatakse suhkruga ,lisatakse üks haaval munad. Sega kuivained omavahel .Sega kuivainete sisse ka rosinad ja lisa siis segu margariini vahule koos piimaga.Vala(pane )taigen võitatud ja riivsaiaga üle puistatud vormi.Küpsetada 175 C juures u. 45 min.Lasta pisut vormis jahtuda ja siis alles kummutada vormist välja.Soovi korral kaunistada sulat. sokolaadiga või raputada üle tuhksuhkruga.

Mina ei hakkanud seekord seda millegagi katma.Pean samuti tunnistama ,et see ei ole päris see mida ma ootasin , jäi kuidagi raskeks ja rasvaseks.Maitse oli hea.Kuidas ikkagi rosinad alati põhja oskavad vajuda ,sellele jään edaspidigi vastust otsima.Seekord ei olnud kasu ka sellest ,et need olid eelnevalt jahuga segatud.
Kui on kellegil head nippi ,mis rosinad kenasti ära jaotab siis andke teada.

3 comments:

  1. Ajattelin vaan muistuttaa, että saat luvan linkittää blogini, kun sitä pyysit aiemmin.

    ReplyDelete
  2. AnonymousJune 12, 2009

    Aga kas internetis "rosinakeeksi" retsepte oli? :D See sõna käib kokku, noh :) (Kui sa ei pidanud silmas just Savisaare tütre Rosina keeksi)

    ReplyDelete
  3. kallis anonymous .Otsisin nii ja naapidi .Ma ei ole päris kirjaoskamatu.

    ReplyDelete