03 June, 2009
KAERAKOOK POHLAMOOSIGA
Küpsetamise hoog on peal.Tavaliselt ma pohladest eriti ei pea ,aga seda kooki ei saa söömata jätta.Retsept on pärit jällegi ``kataloogist``.
100g võid või margariini
3 muna
2 dl suhkrut
3 dl kaerahelbeid(mina kasutasin Nordicu kiirkaerahelbeid)
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Kate
pohlamoosi (moos peaks olema pisut vedelam ,et oleks parem määrida )
1 dl tuhksuhkrut
0,5-1 spl vett
Sea ahi 175 C . Sulata või ja lase jahtuda.Klopi munad ja suhkur tugevaks vahuks.Sega küpsetuspulber jahuga ja siis alles kaerahelvestega.Lisa segu munavahule koos sulat.või ja piimaga .Sega taigen ühtlaseks.Määri u 1 1/2 l mahuga ümmargune koogivorm rasvainega ja puista üle riivsaiaga.Kalla taigen vormi ja küpseta ahju alaosas u.50 min.Kontrolli küpsust puutikuga.Lase koogil veidi jahtuda enne kui eemaldad vormi ja lase koogil täiest jahtuda.Kata jahtunud kook pohlamoosiga.Sega tuhksuhkrust ja veest glasuur ning pane see kilekotti.Lõika koti nurka pisike auk ja joonista ringid pohlamoosile.
NB! Kooki võib külmutada ilma moosita.
Mina olin laisk ja vooderdasin vormi küpsetuspaberiga.Ise otsustate kas välimus kannatas selle pärast.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Herkullisen näköinen kakku.
ReplyDelete