01 July, 2010

KANEELIRULL MASINAGA

Selle saia idee tuli siit.
Rosinad jäid esialgu välja.
MMMMMMMMMMMMM kui maitsev see sai.


Tegemine õige lihtne.Lase masinal valmistada taigen (programm kergitab ka esimese korra)Peale taigna programmi lõppu kummuta taigen jahusele alusele ja rulli laiali nagu tavaliste kaneelisaiade jaoks.Määri sulatatud võiga ning raputa peale korralikult nii kaneeli kui ka suhkrut.(vahepeal peab ka masina taignakausi puhtaks pesema, segamiskonksu pole pärast vaja panna.)Keera taigen rulli ja veelkord voldi rull kokku ,et mahuks taignanõusse tagasi.Pane vorm masinasse ja lase kinnise kaane all kerkida 30 min.Seejärel lülita masin sisse ja vali küpsetamise programm ja keskmine pruunistus aste.Kui masin lõpetab lase saial veel pisut masinas jahtuda ja siis kummuta vormist välja.Lase veel pisut jahtuda kui kannatad kui ei siis lase käia.Klaasi külma piimaga on eriti hea.
Panin ülejäänud kilekotti ja seisis ilusti pehme.Kui jääb saia ka järgmiseks päevaks proovi lõigata õhukesed viilud ja lase tavalisest rösterist läbi.Oht ennast lõhki nautida on päris suur kui pole kellegagi saia jagada.

Retsept
240 ml vett
1 kanamuna(lahtiklopitud)
25 g võid(sulatasin )
450 g nisujahu
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 1/2 tl kuivpärmi

Ained masinasse selles järjekorras ja masin tööle.

2 comments:

  1. Väga isuäratav tundub! Kas sa panidgi 1 paki kuivpärmi?

    ReplyDelete
  2. retsepti järgi on 1,5 tl(mõõdulusikat)ca pool pakki Veski Mati oma.
    Lisan hiljem ka retsepti.sest kasutasin masinaga kaasasolevat retsepti magusatele saiakestele.

    ReplyDelete