05 August, 2010

KIRSISTRUUDEL JA MAASIKA KOOK

Sellel aastal oli minu aia kirsipuul palju kirsse ja kui ma varasematel aastatel olen neid jaganud küla peale,siis seekord kogusin kõik omale sügavkülma.Juba ammu keerles peas ka kirsistruudli mõte ja nüüd oli siis võimalus katsetada. Pisut spikerdasin ja kasutasin poest ostetud lehttainast.Sisuks sai kirssidele lisaks ka vaniljekastme-kohupiima kreem.1 kg taignast sai suure struudli.



1kg lehttainast
300g kohupiimapastat
2kotikest ekströmi vaniljekastme pulbrit
3 spl tuhksuhkrut
ca 200g kividest puhastatud kirsse

Sulata lehttainas ja rulli suuremaks plaadiks.Sega 1 kotike vaniljekastmepulbrit 3 dl veega ühtlaseks ,lisa kohupiim ja tuhksuhkur,sega korralikult läbi ja klopi sisse ka teine kotike vaniljekastme pulbrit.Saadud segu jaga lahtirullitud taigna keskele jättes ääred vabaks et oleks parem stuudlit vormida. Jaota kirsid ühtlaselt kohupiima peale ja keera taigna ääred peale.Tõsta struudel küpsetuspaberiga kaetud plaadile.Pealt pintseldasin lahtiklopitu munaga ning küpsetasin 2ooC juures ca 40 min.Enne lahtilõikamist oleks hea lasta pisut jahtuda,sest täidis on väga kuum.


MAASIKA KOOK


See koogike valmis "Erika " šokolaadibiskviidi pulbrit kasutades.Täpsemalt saab retsepti lugeda
siit ainult kirsid vahetasin eelmise aasta külmutatud maasikate vastu.

1 comment: