29 November, 2010

TORDID TÜDRUKUTELE

Seekord siis tüdrukute tordid .Need on suured ,ca 60 inimesele

umbes 5,7 kg vaarikamaitseline



ja pisemale piigale 5,5 kg sidrunimaitseline

Pildid on martsipanimassist ja toiduvärvidega.

9 comments:

  1. Hei! Sattusin sinu blogisse läbi interneti, erinevate lehtede kaudu ligi pool aastat tagasi. Lisasin arvutisse järjehoidjasse ning külastan seda vähemalt kord nädalas. Ja seda kõike sellepärast, et olen lihtsalt vaimustuses sinu tordi tegemis oskusest, ka teised küpsetised valmivad sul imeliselt ning näevad väga isuäratavad välja.
    See jutt selleks, tegelikult pani mind siia kirjutama asjaolu, et sooviksin väga endale Miki ja Minni pildiga torti sünnipäevaks. Olen 18aastane hetkel ning olen terve elu fännanud neid, samuti on neil sümboolne tähendus minule ja mu elukaaslasele. Minu sünnipäev on küll alles märtsi alguses, kuid mõtlesin uurida kas teed ka torte võhivõõrastele ja kui teed, siis mis hinnaklassis? Oleksin kirjutanud Sulle meilile, aga kahjuks siit kaudu seda kusagilt välja ei võlunud..
    Edu uute tortide-küpsetistega!

    Sinu küpsetiste suur austaja,
    Hanna-Stina :)

    ReplyDelete
  2. tere Hanna-Stina
    Tore kui minu tegemised meeldivad.
    Minu mail on minukiisu@gmail.com
    ootan huviga sinu kirja ,sest keegi pole veel tordita jäänud.:)

    ReplyDelete
  3. Hi,
    Vapustavalt ilusad tordid on sul!!!
    tekkis küsimus, et mis moodi sa neid martsipani lehtesid joonistad??

    Mirjam

    ReplyDelete
  4. tere Mirjam.Aitäh kiituse eest.
    Nendel piltidel on martsipani peale joonistatud lehed.Kui sablooni ei ole ,siis teen vaba käega.joonistan hariliku pliiatsiga juba pisut kuivanud martsipani pinna peale.Värvides toiduvärvidega (tavaliselt lahjendan veega ),siis kustuvad hariliku jooned ära ja järele jääb ilus pind.
    Kas see vastab küsimusele?

    ReplyDelete
  5. Mul tekkis küsimus, et mille sees sa nii suurte tortide täidist tarretad, et laiali ei jookseks. Väikesega jah hea lihtne, teed lahtikäivasse koogivormi, aga suured? Ise olen siin ehitanud servasid nii paist, kui fooliumist, aga ikka pole see.

    ReplyDelete
  6. Vabandust, mitte paist vaid papist. Paist servad ei püsiks vist hoopiski.

    ReplyDelete
  7. Nii suured tordid teen poest saadud puuviljakasti sisse ,millel lõikasin ääred paraja kõrguseni maha ja kui torti teen ,siis vooderdan korralikult fooliumiga seest .Lahtised servad teibin kinni ,et täidis jooksu ei paneks.Kõige pealt panen vormi tarretise (täidise) ja sinna peale siis vajutan biskviidi(2 ahjuplaadi suurust)niisutan piimaga ja katan toidukilega. Kui vaja kaunistama hakata ,siis eemaldan kile ja keeran lihtsalt tordi alusele. Kindlasti tuleb enne teibiribad kasti küljest lahti teha ja siis vajub tort ilusti välja .eemaldan fooliumi ja saangi kaunistama hakata.
    Kuna tort on suur ,siis kasutan selle hoidmiseks keldrit(seni kuni saan suurema külmiku)

    ReplyDelete
  8. No, siis ma pole ainus, kes pappkaste kasutab :P
    Kuigi mul on mõttes lasta endale teha roostevabast sellised raamid, mille sisse torti teha, et ei peaks nende pappidega möllama.

    Edu torditamisel!

    ReplyDelete