19 June, 2009

ÕUNASAIAD

Homme on katsikule minek ja otsustasin teha saiakesi kaasa võtmiseks.
retsept on selline


100g võid või margariini
5 dl piima
50 g presspärmi või 1 kotike veski mati kuivpärmi
1/2 dl suhkrut
1/2 tl soola
12 dl nisujahu

täidis

toasooja võid
paksemat õunamoosi
pisut kaneeli

Kuumuta potis võid ja piima ,kuni või sulab . Jahuta käesoojaks .Murenda pärm taignakaussi(kui kasutad kuivpärmi siis sega see enne jahuga ja lisa lõpu poole ) Lisa või-piima segu ja sega ,kuni pärm on lahustunud.Lisa kaussi suhkur , sool ja jahu.Sõtku taigen ühtlaseks ja elastseks.Lase kerkida rätiku all soojas tuuletõmbuse eest varjatud kohas u . 40 min.
Kummuta taigen jahuga üle puistatud lauale ja sõtku veelkord hästi läbi.Jaota taigen 2 või 3 võrdseks osaks ja rulli siis need ristkülikuteks.Kata kergelt võiga ja määri peale õhukene kiht õunamoosi,kõige peale raputa pisut kaneeli.Keera ristkülik rulli ja lõika võrdseteks osadeks.Aseta tükid pabervormidesse ja tõsta vormid ahjuplaadile.Lase kerkida u.30 min.Lülita ahi sisse 250 c.Enne ahju panemist määri saiad pealt lahtiklopitud munaga.
Küpsetada ahju keskosas u.10 min.olenevalt ahjust kas siis kauem või vähem.Jahutada restil sest moos on ahjust tulles väga kuum.

1 comment: