25 July, 2009

MARTSIPANI PROOV



Tegin täna esimest korda martsipanile joonistamist ja proovisin ka voolida.Minul ei olud kusagilt võtta päris martsipani,nii kasutasin martsipanimassi mandlitega,mille leidsin lõpuks Stockmanni toiduosakonnast.Ka ei ole minul viimase peal toiduvärve kusagilt võtta ja nii kasutasin vett ,kakaopulbrit,rohelist tuhksuhkrut ja tavalisi pintsleid.
Siin on näha,kuidas pilt ilmet hakkab võtma.Päris kunstnik ma ei ole ja nii kopeerisin pildi küpsetuspaberile hariliku pliiatsiga ja surusin siis hästi kõvasti pliiatsi jooned martsipani peale.Tulid täiesti loetavad jooned,et nende järgi edasi teha.
Tugevamate joone saavutamiseks joonistasin jooned üle tavalise veega ja seejärel kandsin pintsliga kakaopulbrit peale.Nii moodi sudides see pilt valmis saigi.
Tausta tegin samamoodi.Kastsin enne pintsliga martsipani märjaks ja siis sudisin teise pintsliga tuhksuhkrut laiali.Hobune jäi pisut kortsu kuna ma ei pannud alguses kilet all ja martsipan jäi alusele kinni ,aga õnneks ei rikkunud lahti kiskumine pilti liiga ära,et ei saaks tordile kasutada.Tort jääb õnneks koju,kuna tahtsin lihtsalt proovida.Sügisel pean tegema hobuse tordi ja harjutamine ei ole kunagi küllast.
Siin on siis mõmmik,mis sai prooviks tehtud.
teise nurga alt...

Saab siis näha milline tort homme välja tuleb.

2 comments: