10 May, 2010

MARMORKEEKS LEIVAKÜPSETIGA

See retsept pärineb jällegi vene keelselt lehelt ja pisukeste koguste muutmisega sain imemaitsva küpsetise.

2,5 dl nisujahu
o,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
175 g suhkrut(ca 12 spl)
90 g sulatatud võid
3 muna
1 spl kakaopulbrit

Munavalged eraldada kollastest.Kollased vahustada poole suhkruga ,lisada sulatatud või .
Jahu segada küpsetuspulbri ja soolaga ning lisada siis munakollase vahule.Segada korralikult läbi.Taigen jääb üsna tihe aga munavalged teevad selle pehmemaks.
Munavalged vahustada ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks.Segada ettevaatlikult kuid põhjalikult teise taigna sisse.Jaga hästi segatud taigen pooleks,ühele poolele lisada kakaopulber ja segada korralikult.
Küpsetusvormist eemaldada taignasegamiskonks.Vorm määrida korralikult võiga.Vormi keskele panna 1 spl heledat tainast ja sellele keskele tumedat ja nii vaheldumisi kuni taigent jagub.Vorm asetada masinasse ja küpsetada.Peaks olema ainult küpsetamine,sest tainast enam segada pole vaja.

Enne küpsetamist
peale küpsemist

PS. Tegin veel paaril korral ja proovisin ka nii et vahustasin munakollased ja valged koos ,ning selgus et maitselt ja tekstuurilt vahet pole nagu allolevalt pildilt võib näha.Vasakpoolsel on munad koos vahustatud ja parempoolsel eraldi.

2 comments:

  1. AnonymousMay 11, 2010

    keeks näeb hea välja, aga tekkis küsimus, et miks peaks küpsetama seda leivaküpsetusmasinas ja mitte ahjus? Kas tulemus ei jää sama? Mul ka see masin olemas ja nüüd mõtlengi, et võiks ju ka teha, aga kas on mõtet, et mis see vahe on?

    ReplyDelete
  2. Masin on lihtsalt teine variant,et asju teha.Mul praegu sõbranna oma laenuks ja proovin seal siis igasuguseid asju teha.Mulle meeldib see keeks väga,sest ei jää üldse kuiv ja võid kulub vähem kui tavaliselt ahju keeksile.soovitan kindlasti proovida.

    ReplyDelete