See retsept on mind juba pikka-aega huvitanud ja täna siis proovisin lõpuks ka ära.
Suvikõrvitsa-šokolaadi kook
• 5dl nisujahu
• 1dl jämedaid kaerahelbeid ( minul olid kiirkaerahelbed)
• 4dl valget suhkrut
• 1,5-2dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
• 2 tl soodat
• 1 tl küpsetuspulbrit
• 1/2 tl soola
• 1 tl jahvatatud kaneeli
• 4 muna
• 2dl taimeõli
• 7,5dl riivitud suvikõrvitsat ( ca 700 g )
• 1,5dl purustatud pähkleid või mandleid ( kuna kodus ei olnud midagi ,siis ei lisanud neid ka)
• soovi korral värskeid või kuivatatud marju (ka need jäid välja, kuid arvan ,et pohlad või vaarikad sobiksid küll hästi )
Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid ja marjad.
Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta umbes 55-60 minutit. Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada.
retsepti kopisin otse siit. Ise tegin küll pisikesed muudatused ja küpsetasin 1 suure plaadi peal ning aega läks ainult 25-30 min kui juba tikuga kontrollides küps tundus ja oli ka.
Suures õhinas surasin suhkrukaussi alguses ka kakao ja sooda ja küpsetuspulbri ,enne kui veast aru sain. Proovisin siis nii palju sealt kätte saada ,kui võimalik ja ootasin hinge kinni hoides ,et kas munad lähevad vahtu või ei . Munad vahustusid küllaltki hästi ja piisavalt aega võttes sain kena koheva helepruuni vahu. Nii et kui väidetakse,et munad vahustuvad ainult puhta suhkruga ,siis mina sain ka vähese kakao kogusega munad vahtu.
Kaunistusks kasutasin kollast tuhsuhkrut ja martsipanist lillekesi.
Kellel kabatsokid seisavad ,neile soovitan küll ,et proovige . See on hästi mahlane ja tugevalt šokolaadise maitsega
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment