24 August, 2009

PIRNI PIRUKAS


Põhi

200g margariini
1,5 dl suhkrut
4 dl nisujahu

sisu
pirnikompott

kate
u.600 g pirnijogurtit( paksemat)
1 spl kartulijahu
1 spl suhkrut(võib ka välja jätta,kui jogurt on magusam)
1 tl vaniljesuhkrut

Lülita ahi 200 C .
Sega margariin (toasoe) ,suhkur ja jahu ühtlaseks massiks.(Mina kasutasin segamiseks oma käsi,mis olid kummikinnastega kaetud.Väga mugav .)Pane segu margariiniga määritud madalasse klaasist (keraamiline) pirukavormi ja vajuta ühtlaseks.(vormi mitte riivsaiaga enam üle puistata,see teeb põhja kõvaks) Küpseta ahju keskosas 10 min.
Viiluta kompoti pirnid õhukesteks viiludeks ja laota eelküpsetatud põhjale endale meelepärase mustriga..Katte jaoks sega kõik ained omavahel korralikult läbi ja vala pirnitükkidele.Küpseta 40 min.
Lase pirukal korralikult jahtuda enne serveerimist.

No comments:

Post a Comment