24 August, 2009
PIRNI PIRUKAS
Põhi
200g margariini
1,5 dl suhkrut
4 dl nisujahu
sisu
pirnikompott
kate
u.600 g pirnijogurtit( paksemat)
1 spl kartulijahu
1 spl suhkrut(võib ka välja jätta,kui jogurt on magusam)
1 tl vaniljesuhkrut
Lülita ahi 200 C .
Sega margariin (toasoe) ,suhkur ja jahu ühtlaseks massiks.(Mina kasutasin segamiseks oma käsi,mis olid kummikinnastega kaetud.Väga mugav .)Pane segu margariiniga määritud madalasse klaasist (keraamiline) pirukavormi ja vajuta ühtlaseks.(vormi mitte riivsaiaga enam üle puistata,see teeb põhja kõvaks) Küpseta ahju keskosas 10 min.
Viiluta kompoti pirnid õhukesteks viiludeks ja laota eelküpsetatud põhjale endale meelepärase mustriga..Katte jaoks sega kõik ained omavahel korralikult läbi ja vala pirnitükkidele.Küpseta 40 min.
Lase pirukal korralikult jahtuda enne serveerimist.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment