19 August, 2009

VAARIKA-RABARBERI KOOK

Laenasin täna Sille toidublogist "Lihtsa õunakoogi" idee ja tegin sellest oma versiooni.
Kuna kapis oli Vilma "muffinipulber" siis kasutasin seda.Avastasin põõsast päeval vaarikad ja peenramaal oli mahalõigatud rabarberitel juba uued ilusad võrsed kasvanud,siis saigi nendest minu kook.

1 pk Vilma "muffinipulbrit"
3 dl hapukoort
1,5 dl piima
paar peotäit rabarberit ja vaarikaid
suhkrut ja kaneeli
tuhksuhkrut peale raputamiseks

Segasin pulbri piima ja hapukoorega.Valasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile puistasin peale tükeldatud rabarberi ja vaarikad , neile raputasin peale suhkrut ja kaneeli.Küpsetasin 200C ahju keskosas 20 min.Jahtunud koogile raputasin peale tuhksuhkrut.


PS!Kui võtta pisut väiksem vorm,siis saaks ilmselt paksema koogi.Hapukoor taignas ei tee seda magusaks,vaid tuleks erinevate katete puhul lisada suhkrut kui vaja.


Muidu oli hea,lihtne ja kiire.
Aitäh Sille ,et elu lihtsaks teed.

No comments:

Post a Comment