03 February, 2011

PÄRMITAINAS NII JA TEISITI

Olen viimasel nädalal katsetanud ja tutvunud pärmitaigna olemuse ja tugevusega. Kui kaua aega lasin selle sõtkumise töö ära teha leivaküpsetusmasinal , siis nüüd olen taignale ise käed külge pannud ja proovinud erinevaid retsepte ning sõtkumise meetodeid.

Kõige rahuldavama tulemuse olen saavutanud siiani selle Qsti blogis oleva retseptiga.

Proovisin ka seal retseptis oleva täidise ära ja meespool palus selle söömise tagajärjel tavalist rosinasaia enam mitte teha vaid ainult seda tahab ta saada. :D

Katsetasin ka ära R. Bertinet taignavalmistamise meetodi. See nõuab kindlasti veel harjutamist. Proovisin ka külmkapikergitusega teha. Olles eelnevalt uurinud kuidas seda täpsemalt toimetada , siis lõpuks tegin ikka pisut oma moodi. Tegin tavalise taigna ja panin lihtsalt külmkappi (u 4 tunniks) Küpsetamise ajaks võtsin taigna külmikust ja vormisin pirukad valmis ja lasin siis toasoojas kerkida. Selliselt valmisid viineri pirukad ja juustukeerud.

Taignakatsetamise tulemusena valmis veel ka õunastritsel,mida punusin ikka Qsti blogis näidatud meetodi järgi.



Olen veel varunud omale pärmi ja kindlasti proovin veel ka mingisuguseid saiakesi ja suuremaid kringleid teha ning erinevad täidised (šokolaadi,martsipani jms) tahavad ka maitsemist.
Kui kellegil on veel hirm pärmitaigna ees, siis tahaks siinkohal julgustada ,et asuge asja kallale .

No comments:

Post a Comment