12 July, 2011

TERE TAAS ehk POLE MA KUHUGI KADUNUD

Vaatan üllatunult om viimase sissekande kuupäeva ja avastan , et pea kuu aega pole , midagi siia lisanud .
Süüdi on kindlasti lusad ilmad , kodused tööd ja kindlasti saan süüdistada ka külalisi , kes ikka sünnipäevaks külla "kipuvad".


Suurem pidu on plaanis sellel laupäeval ja nüüd tegelen vaikselt juba selle planeerimisega , kuid naabrinaised on juba kohvitanud ja neile sai pakutud lihtsalt juurikaid dipi kastmega , lisaks veel proovisin teha aurutatud brokkolit ja lillkapsast ning sellega jäin ise väga rahule  ,sest õnnestus hästi .  Lasin potipõhjas vee keema ja asetasin sobiva suurusega sõela sellele , siis asetasin parajaks jagatud brokkoli ja lillkapsa sõelale . Lasin veel keeda  ca 5 min ja siis keerasin pliidi kinni . Kapsasatel lasin kaane all haududa veel ca 20 min ja oligi mõnus lisand ( suupiste) valmis. Toores lillkapsas on minu arvates pisut mõru ,kuid selline kiire aurutamine on parim. :). See ülevalolev  tordike oli siis magusaks (sidrunimaitselise täidisega). Veel küpsetasin oma " firmakat " singi - juustu stritslit . Selline lihtne oligi see lauake millega sai õhtul pisut istutud.

Nüüd mõned pildid vahepeal valminud tortidest ja siis jätkaks jälle jutuga :

 õe ja venna ühine tordike ( 3kg maasikamaitseline)


 Vanem poeg lõpetas 9 -klassi ja selleks puhuks sai lõpupeole tehtud 6 kg maasikamaitselise täidisega tort



inimese ja tema suurema sõbra ühine tordike (1 kg vaarikamaitseline)

 

2 kg vaarikamaitseline



1,5 kg kodujuustu- vaarika


3 kg kodujuustu ja maasikatega naabrite pulma-aastapäevaks


3 kg maasikamaitseline


1,5 kg šokolaadibiskviidi ja vaarikamaitselise täidisega


Selline oli siis tehtud tordikeste galerii .
Pildile püüdsin ka mõned tellimise peale tehtud stritslid :
kohupiima täidisega


kaneeliga ja katsetasin erinevaid "mudeleid ". Kõige isuäratavamaks tunnistati keskmine.  :D


Nüüd räägiks pisut ka muudest tegemistest.
vanem poeg lõpetas edukalt 9-kl ja noorem 2 kl.  Käisime väiksemate lastega loomaaeda" läbi jooksmas " ,sest sattusime sinna jahedal päeval ja lõunasel ajal , mil enamuste loomade jaoks oli lõunasöögi või puhkamise aeg. Kõige aktiivsemaks tegelaseks osutus selline "loom"

 
see peaks siis olema robot niiduk ,mis toimetas usinalt oma territooriumil.
mõned loomad sai ikka nähtud ja luiged toidetud. Kuid see oli tõesti läbi jooksmine ,sest olime väravast väljas juba 1,5 tunni pärast :D. Vanem poeg sisustas aega Roca kaubanduskeskuses ja seal lähedal asuvas MacDonaldis sai ka lastele "rämpsu" sisse söödetud . Kuna satume koos perega Tallinnasse harva ,siis ei tunne selle "rämpsu "  söömise pärast eriti muret. Toetasin ka Jääkarude maja ehitust ja sain endale ilusa poekoti .




Kodustest tegemistest pisut ka. Olen suveköögiga väga rahul ja katsetan seal ka selliseid toite ,mis tubaselt on mulle täiesti vastuvõetamatud. Üheks selliseks on räimede praadimine. Tubaselt on selle töö " aroom " täiesti jube ,kuid õues on seda  hea teha. Kokkuleppeliselt tuttava kalamehega ,sai muretsetud värsked kalad .





ja kui ma juba nii "julgeks " läksin ,siis tegin proovi ka praetud räimede marineerimisega





pealmine kiht on porganditest tulvil ,sest arvasin ,et lisavad marinaadile head maitset ja ega nad visuaalselt ka jubedad pole. Äi arvas ,küll kui kaussi nägi ,et pakun talle marineeritud porgandit.
Minu mees on täiesti " liha usku" ja ka tema on sellel suvel oma isu saanud rahuldada.


Suurel pannil siis kaubandusvõrgust muretsetud keefirimarinaadis liha ,mis on minule ka täiesti mokka mööda. :D
Enda jaoks olen avastanud sellel suvel uue nõrkuse :




saiaviilule määritud õhuke kiht keedetud kondentspiima (valmis kujul poes saadaval) ja värsked maasikad (oma aiast ). Selline võileib on heaks hommikuseks kaloripommiks ja paneb päeva ilusti käima. Kui jõuan ,siis panen selle " võileiva " ka Nami-nami konkursile kirja ,küll nüüd juba vist " oma maa maasikas" teemasse.

Blogi sissejuhatuses on lubatud ka pisut lillejuttu ja selle tõestuseks näitan ära ka osa oma aia iiristest.



tegelikult on mul seda sorti lilli rohkem ,kuid "argipäevade kiire" ajaga ei jõudnudki kõiki pildistada ,kuid nüüd on alustamas liiliad  ja ehk neid jõuan ka siia lisada ,enne kui ära õitsevad.

Selle pika ja kaootilise postituse kokkuvõtteks tahan üelda ,et Eestimaa suvi on võrratu ja peab oskama ka aega maha võtta ja nautida.

ILUSAT SUVE JÄTKU ,KES SIIA LUGEMA SATUVAD !

5 comments:

  1. AnonymousJuly 13, 2011

    mõnusad pildid
    Hummer

    ReplyDelete
  2. Tore, et jälle tagasi oled! Tundsingi juba su tortidest/piltidest puudust:)

    ReplyDelete
  3. tänud Riina ja Hummer ,et ikka viitsite siia ka kiigata :D

    ReplyDelete
  4. Mulle väga meeldivad teie tordid, hästi isuäratavad näevad välja. Kas te kasutate toidumarkereid ka kontuuride jaoks? ja kui saladus ei ole siis, mis firma omi?

    ReplyDelete
  5. tore kui meeldivad.
    põhiliselt teen piltide piirjooned peenestatud söetableti puruga ,mis lahustan tilgas vees ja kannan siis pildile pintsliga :D
    on olemas ka mingi marker ,.kuid see on tuhmima tooniga ja ei kasuta seda eriti

    ReplyDelete