17 August, 2009

KOHUPIIMATASKUD


Tuli tuju pisut nostalgitseda ja tegin kohupiimataskuid.Vanasti alati,kui linnas sai käidud,siis oli ``Maiasmoka kohviku`` kohupiimataskud kohustuslikud.Sõime siis neid kohapeal või ostsime kaasa. Hiljem on proovitud ka teiste firmade toodangut aga ``Maiasmoka`` omadeni ei küündi ükski.
Olen siis proovinud neid ikka aeg-ajalt ise teha ja need on peaaegu samad.Väga palju oleneb kohupiimasegust ,mis sisse pannakse.Kodustes tingimustes ju eriti kokku ei hoita ja muud sinna eriti ei lisata.
Mina valmistasin sellise retsepti järgi.



3 dl vett
100 g võid või margariini
2 dl jahu
3 normaalse suurusega muna(a 55-60 g)

Lülita ahi 225 C väiksemate ja 220 C suuremate taskute jaoks.
Kuumuta vesi ja või keemiseni.Lisa jahu ja klopi tugevalt ,kuni taigen tuleb kastruli küljest lahti.Tõsta nõu tulelt ja lase natukene jahtuda.Klopi ükshaaval sisse munad ,iga muna lisamise järel kloppida taigen tugevalt läbi.Tõsta lusikaga või pane taignapritsiga sobiva suurusega kuhjad küpsetuspaberiga kaetud plaadile.Arvesta et taigen kerkib ,nii et jäta pätsikeste vahele ruumi.Küpseta ahju keskosas u.20 min väiksemaid ja u.30 min suuremaid.,kuni ilusa kuldse värvuseni.
Mina sain sellest kogusest 20 keskmist taskut.
Soovitavalt ei ole vaja ahju ust esimese 10-15 min jooksul avada.Valminud taskud lase katmata restil jahtuda,et niiskus neid pehmeks ei teeks.
(Täitmata tuuletaskui võib külmutada.Sulata külmutatud tuuletaskuid 175 C juures 3-5 min,siis maitsevad need nagu värsked.Täida meelepärase täidisega ja serveeri nii kiiresti,kui võimalik.)

Minu täidis
2 toru kohupiima
2dl vahukoort
u 3 spl vaniljekreemi pulbrit"Eckström"
1dl tuhksuhkrut

Sega kohupiim,tuhksuhkur ja vahukoor kausis kergelt läbi ja lisa 1spl korraga mikseriga kergelt vahustades vaniljekreemi pulber.Kui pulber on segunenud,siis lisa teine spl ,jne, kuni saavutad soovitud konsistensi.

2 comments:

  1. Voi miten herkullisen näköisiä!

    ReplyDelete
  2. oo, neid peab kindlasti proovima järele teha :)

    ReplyDelete