10 March, 2011

LIHTSUSES PEITUB VÕLU

Tahtmine katsetada seab tihti valiku ette ,mida siis esimesena proovida. Need 2 katsetust sai ilusti üksteise järel ära tehtud.

Kõige pealt läks ahju saiavorm ,mille tegi erilisemaks see , et panin tavalise piima -muna segusse veel ka hapukoort juurde. Tulemuseks oli äärmiselt maitsev saiavorm. Minu lapsed ei taha keerulisi asju ja nii on ka nende lemmikuks kõige tavalisem saiavorm. Määrisin vormi korralikult võiga ja pudistasin saiaviilud peale , vahepeal pisut suhkrut peale raputades. Kõige peale ladusin terved saiaviilud .Valasin üle siis 4 munast, ca 1 l piimast ja 250 g hapukoorest tehtud seguga. Küpsetasin 200C juures ca 45 min.

Teisena proovisin ära Lavaši krõpsud ,mis teistes blogides kiitust leidnud. Jällegi läksin lihtsuse teed ja tegin lihtsalt soolaga.
Laotasin lavaši lauale laiali pintseldasin pealt tavalise õliga ja raputasin peale pisut soola(tuleb olla ettevaatlik et ei soolaks üle). Lõikasin kääridega ebakorrapärasteks tükkideks ,panin ahjuplaadile ja küpsetasin 200 C juures ca 15 min. aeg-ajalt segades.

2 comments:

  1. lihtsad asjad lähevad meie kodus alati paremini kaubaks kui mistahes kallis või peen roog, aga eks me oleme lihtsad maakad kah ;)
    minu lapsed armastavad ka saiavormi ja nüüd tuligi meelde, et pole seda ammu teinud... tuleb minna kööki viga parandama :D

    ReplyDelete
  2. Jah ma ka rohkem sinna MAAKA kanti. Lapsed ei taha keerulise nimega asju ja igat uut peab ikka mingi tavalise nime taha peitma et maitseksidki.

    ReplyDelete