15 March, 2011

PORGANDIKOOGID

Pisitütreke sai laupäeval juba 3 -aastaseks. Aeg lendab ikka väga kiiresti.



Kodustele tegin prooviks porgandikooki ,sest tarretisega on juba nii palju söödud. Peale siis lapse väljavalitud pilt ja äärtesse ikka hapukoorekreem.
Esimene katsetus oli koogi osas hea ,aga toorjuustukreem tuli liiga magus. Tegin selle retepti järgi . Retsept ise ajas pisut segadusse ,kuna on märgitud nii dl kui ka grammides ja koguseliselt ei klapi need omavahel. Esimese katsetuse tegin siis grammide järgi ja tuli kuidagi liiga mure et korralikult kihtideks lõigata. Kuna maitse oli hea ,siis proovisin ka teist moodi( dl järgi) ja leidsin et minule sobib dl mõõdustik selle retsepti jaoks paremini. Tegin ka toorjuustukreemi uuesti.
Siin on siis näha teised porgandikoogid. Kandilise tegin selle retsepti järgi,sest riivisin porgandit ikka palju ja kui juba proovimiseks läks tuli ju parim välja selgitada. Ümar on siis sama mis pildiga tordil aga dl mõõdustikus ained võetud.

Toorjuustukreemi sisse läks 400 g Farmi ,ca 300g hapukoort ,1 spl tuhsuhkrut ja 2 dl vahukoort. Sellest kogusest jätkus mõlema tordi sisse ja peale parasjagu. Kloppisin toasooja toorjuustu ja hapukoore koos tuhksuhkuga kreemjaks ja siis lisasin vahustatud koore. Pealt kaunistasin purustatud mandlilaastude, tumeda ja valge šokolaadiga ning värviks martsipanist roosid .

Siin näha läbilõige tordist

Igatahes see porgandikook läheb kindlasti kordamisele ja võtan selle ka oma niinimetatud menüüse ,kui torte tellitakse. :D

4 comments:

  1. palju õnne pisitütrele!

    ReplyDelete
  2. Merike,

    kummaline kuulda, et Sul grammid/dl segi läksid. Retseptis oli 175 g suhkrut (1 dl = 85 g, seega 2 dl = 170 g - võtsin nüüd 5 grammi suhkrut vähemaks) ja 110 g nisujahu (1 dl = 60 g, 2 dl seega 120 g ja olengi viimasel ajal 120 g võtnud, tegin muudatused). Aga isegi kui oleks endiselt 175 g ja 110 g, siis need on nii tibatillukesed erinevused, et ei tohiks valmis koogis küll tunda anda. Ma ise kaalun kõiki komponente - oluliselt lihtsam ja need dl on seal taga sulgudes vaid seepärast, et kõik ei kasuta köögikaalu..

    Õnnesoovid pisikesele!

    ReplyDelete
  3. Minul tuli esimene katsetus ,st grammidega ,pisut liiga mure,et saaks teist kihti pealt korralikult maha tõsta(lagunes)Kuid dl oli pisut tihedam.

    tänud heade soovide eest :D

    ReplyDelete