16 March, 2011

VÄLJAMURDMINE RUTIINIST ehk TÄIDETUD SEENED


Minu igapäevane toidutegemine on tavaliselt midagi väga lihtsat,kiiret ja igavat. Elan koos sellise kooslusega ,kus erimaitseline ja võõras toit ei ole inimestele meelt mööda ja nii ei jää mul enamasti muud üle kui ikka teha neid vanu toite. Endal mõlgub aga kogu aeg peas,et tahan midagi uut.

Kohalikus poes hakkas ühel päeval silma suur kuhi värskeid šampinjone ja enam ei suutnud vastu panna ja ostsin kohe terve kilo. Minu arvates oli hind ka soodne 3.45 kg. Seened olid suured ja puhtad ,mis erinesid tavalisest karpi pakendatud ja pisikestest ikka nii palju et otsus tehtud.

Otsisin oma retseptiraamatud läbi ja veetsin ka ilmselt nii mõnegi tunni netis ,et teiste kogemusest inspiratsiooni ammutada. Midagi leidsin aga feta ja muud võõrapärased sisud ei kutsunud proovima. Igal pool oli ka umbmäärane õpetus ,et ära ei tohi kõrvetada.
Kahjuks ei mäleta praeguseks hetkeks ,kelle blogist siis viimased näpunäited tulid ja tegema ma asusin.(kes omaks tunnistab andku teada,lisan lingi juurde)

Täidisteks valisin sinihallitusjuustu , suitsusingi , riivitud juustu ja seentelt eemaldatud jalad.
Puhastasin seened jalgadest ja "vatist" mis kübarat ümbritses. Jalad peenestasin hästi peeneks ja praadisin pannil koos hästi peeneks hakitud singiga. Maitseks raputasin peale küüslaugusoola. Praadisin ikka parasjagu krõbedaks.
Ladusin seened küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile eelnevalt neid pealt kergelt õliga määrides. Raputasin igasse kübarasse ka pisut soola.
Tegin 4 rida
ülevalt alla
1.ainult sinihallitusjuust
2 . sinihallitusjuust koog singi ja seeneseguga
3. põhjas singisegu ja peal riivitud juust
4. singisegu segatud riivitud juustuga
Küpsetasin 200 C juures ca 20 min.

Serveerimiseks tegin kõrvale veel keedetud riisi,hautatud lillkapsast ja värsket salatit lehtsalatist, kurgist ja hapukoorest.
Vat see oli söök. Ka abikaasa kiitis eksperimendi heaks. Ülejäänud pereliikmed keeldusid ja sõid riisiputru. No mis sa ikka nende pirtsudega teed, ega päris nälga ei jäta.

Igatahes olen nüüd julgem ja püüan ikka rutiinist välja murda.

No comments:

Post a Comment