10 May, 2009

EMADEPÄEVA KOOGID

Sellel aastal tegin emale 2 erinevat rullbiskviidi kooki.
Lehed on võetud küpsetamise nn. kataloogist , mis ema mulle loovutas . Ta oli selle soetanud endale mõned aastad tagasi , kui neid lehekesi väikeste koguste kaupa saadeti . Nii et mul on nüüd umbes 2000 krooni maksev küpsetamisele mõeldud kogumik . Mõned aastad enne seda sai endale soetatud ka kogumik `` Kiiresti ja maitsvalt`` ja selle lõplik hind kujunes ca.4000 krooni.
Võtan ikka agajalt need ette ja sirvin ja unistan siis kuidas ma neid roogi sööks.
RULL 1 (hele biskviit ja tume täidis )



biskviit

3 muna
1 1/2 dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
1/2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit



täidis

3 dl vahukoort
2 spl kakaopulbrit
1 spl tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut




Lülita ahi 250 c .Vahusta munad ja suhkur mikseriga kohevaks vahuks. Sega tärklis , jahu ja küpsetuspulber omavahel korralikult .Lisa sõeludes munavahu hulka ja sega ühtlaseks.Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u. 30X 40 cm).Küpseta ahju keskosas ca. 5 min.Kummuta biskviit küpsetusrestile ja lase jahtuda.Ära eemalda veel paberit,millel kook küpses.

Valmista täidis - Vahusta vahukoor tugevaks vahuks.Maitsesta vahukoor kakao , tuhksuhkru ja vanljesuhkruga. Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber ,millel biskviit küpses.Määri vahukoor ühtlaselt biskviidile ja keera lühemat serva pidi rulli .

Kaunistada võib rulli nii nagu kellelegi meeldib aga mina kasutasin selleks 2 dl vahukoort ,175 g maitsestamata toorjuustu ,ca 3 spl tuhksuhkrut, pisut roosat tuhksuhkrut ja sulat sokolaadi.Vahusta koor tugevaks vahuks ,Toasoe toorjuust sega tuhksuhkruga ,lisa juurde vahukoor , sega ühtlaseks ja pritsi läbi kondiitri tüllide sobiv kujundus.
Rull 2 (tume biskviit ja hele täidis)


3 muna
1 1/2 dl suhkrut
u. 2 dl jahu
2 spl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 dl piima



täidis

1 purk (300g) mandariini kompotti
1/2 dl suhkrut
2 dl vahukoort
1 sidruni riivitud koor
1/2 sidruni pressitud mahl
3 lehte (1 1/2 tl ) zelatiini



Lülita ahi 250 C . Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks.Sega jahu , kakao ja küpsetuspulber omavahel.Lisa sõeludes ja piimaga vaheldumisi munavahule ning sega ühtlaseks.Kata plaat ( 30 X 40 cm ) küpsetuspaberiga.Vala taigen plaadile .Küpseta ahju keskosas u. 5 min.Kummuta biskviit suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja eemalda paber ,millel biskviit ahjus oli .Lase plaadi all jahtuda.

Valmista täidis - Nõruta mandariiniviilud sõelal.Püreesta need koos suhkruga saumikseriga. Vahusta vahukoor.Lisa mandariinipüree , sidrunikoor ja - mahl ning sega ühtlaseks . Paisuta ja sulata zelatiin vastavalt juhendile ja vala peene joana mandariinivahu hulka ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Pane täidis u.30 min. külmkappi. Määri jahtunud täidis biskviidile ja keera rulli.
Valmista kaunistus oma meele järgi.
Minul on kaetud samamoodi kui esimene rullgi.


veel läbilõige rullidest.

No comments:

Post a Comment