13 May, 2009

KEVADISED KUKLID JA KANEELIRULLID

Kas keegi on kusagil öelnud ,et vahukoorega kukleid kõlbab süüa vaid vastlate aegu? Minu arvates ei ole ja sellest lähtuvalt sai tehtud kevadised vahukoorekuklid ja kaneelirullid.
See kord valisin sellise retsepti oma kogust ,sest taignas on sees kohupiim.

3dl piima
50 g võid
25 g pärmi
1 dl rasvast kohupiima
1/2 tl jahv. kardemoni
1/2 dl suhkrut
1/2 tl soola
1/2 tl küpsetuspulbrit
8-9 dl nisujahu

Kuumuta piim ja või potis tulel nii kaua,kuni või on sulanud ning jahuta siis käesoojaks.Murenda pärm kaussi, lisa vedelik ning sega ,kuni pärm on lahustunud. Lisa kaussi kohupiim,kardemon, suhkur ,sool ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sõtku taigen ühtlaseks ja elastseks. Kergita rätiku all soojas ja tuuletõmbuseta kohas u.30 min. Kummuta taigen jahuga kaetud lauale ja sõtku hästi läbi.Jaota taigen kahte võrdsesse ossa ja vooli kangideks , millest lõika kummastki 8 võrdset tükki. Veereta tükkidest ilusad kuklid. Pane kuklid küpsetuspaberiga kaetud plaadile .Kata rätikuga ja lase u . 30 min. kerkida.Enne ahju panemist määrida kukleid pealt lahtiklopitud munaga.Pane ahi sooja 250 C siis kui oled kuklid kerkima pannud ,siis jõuab ahi korralikult üles soojeneda selleks ajaks kui kuklid ahju lähevad.Küpseta kukleid ahju keskosas u.10 min.Jahuta küpsenud kuklid restil ja täida meelepärase täidisega.
PS. Neid kukleid saab väga hästi külmutada.Ilma täidiseta muidugi.Vajadusel võta saiad toasooja ja mõne tunni pärast on täiesti söömis kõlbulikud.


Kaneelisaiad on tehtud samasuguse retsepti järgi . Kerkinud taignast rullitakse lauale 0,5 cm paksune plaat , see kaetakse sulatatud võiga raputatakse peale kaneeli ja suhkrut . Keeratakse rulli ja lõigatakse 1-2 cm laiused saiakesed , pannakse need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile .Lastakse kerkida 30 min .Määrida pealt kergelt lahtiklopitud munaga.Küpsetada ahju keskosas 10 min.Jahutada restil ja võimalikult soojalt panna kilekotti ,et ei tekiks kõva koorikut peale.

No comments:

Post a Comment