16 March, 2010

KOHUPIIMA KOOK ÕUNTE JA JÕHVIKA MOOSIGA.

See on päris huvitav kook.
põhi

35 g presspärmi(1 kotike Veski Mati kuivpärmi vist on 11g)
2 dl piima
2 tl suhkrut
0,5 tl soola
5 dl jahu

Hõõru pärm suhkruga vedelaks,lisa sool ja käesoe piim ning seejärel jahu.Kui kasutad kuivpärmi,siis sega see jahu hulka ja lisa viimasena.Sõtku ilusaks tihedaks ja jäta kerkima ca.1 tund.

täidis

500 g lahjat kohupiima
2 muna
2 dl 35 % koort
1 dl suhkrut
2 keskmist magusamat õuna(kooritud ja väikesteks tükkideks hakitud)
1 tl vaniljesuhkrut

kate

jõhvikaid(kasutasin kodust jõhvika toormoosi)
kaneeli

Mikserda lahti klopitud munad kohupiima hulka,lisa suhkur ja vaniljesuhkur ning õunatükid.Vahusta koor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiima massi hulka.

Sõtku kerkinud taigen veel kord läbi ja rulli siis ahjuplaadi suuruseks.Võid kohe rullida jahuga üle puistatud küpsetuspaberi peal ja siis tõsta plaadile.Servad peaksid jääma pisut kõrgemaks. Tõsta täidis lusikaga ühtlaselt põhjale .Puista üle kaneeliga ja jõhvikatega.Kui soovid võid veel pisut suhkrut raputada.
Küpseta 200C juures 30 min.

enne küpsemist
ja ahjust tulles

No comments:

Post a Comment