31 March, 2010
KOOKOSKEEKS MASINAGA
Olles praegu leivaküpsetusmasina omanik ,siis loomulikult otsin võimalusi masina kõigi funktsioonide kasutamiseks.See masin võimaldab küpsetada ka keeksi.Kuna eesti keelseid retsepte selle koha pealt liigub ikka veel vähe,siis süvenesin interneti suurtesse avarustesse.Keeleliselt olen võimeline tõlkima retsepte vene-,soome- kui ka inglise keelest . Sellele lehele sattusin Toidutare foorumis tehtud vihje põhjal
Tõlkisin retsepti eesti keelde ja katsetasin kohe järele.Olen tulemusega täiesti rahul.
nisujahu 160 g
sool 0,5 tl
küpsetuspulber1 tl
suhkur 120 g
toasooja võid 50 g
muna 2
piima 30ml
riivitud sidrunikoort 1,5 tl(panin koore puudumisel sidruni mahla konsentraati)
kookoshelbeid 70 g(mina panin 40 g)
27 March, 2010
RUKKIKUKLID JA KOHUPIIMASAIAD
Toidutare foorumis kolades leidsin imeheade kuklikeste retsepti.Mina nimetan neid Nurrmarta rukkikukliteks,sest tema sisestas selle retsepti. Sellest kogusest sain 12 paraja suurusega.
0,25 l piima või vett
25g pärmi
2spl suhkrut
1,5 tl soola,
2,5 dl nisujahu
3 dl rukkijahu
50g sulatatud võid
Pärm leotada käesoojas vedelikus, lisada suhkur, sool, algul nisujahu, siis rukkijahu ja rasvaine. Sõtkuda läbi ja lasta kerkida. Vormida kuklid, lasta ahjuplaadil veel kerkida ja küpsetada ca 10 minutit 225-kraadises ahjus.
Kohupiimasaiad tegin "kodujuustu ja kohupiima raamatust".Retsepti leiab ka toidutarest siin
Muutsin ainult täidist pisut ja kohupiimamassi alla panin mustika ja vaarika toormoosi,mida paksendasin kartulijahuga.
0,25 l piima või vett
25g pärmi
2spl suhkrut
1,5 tl soola,
2,5 dl nisujahu
3 dl rukkijahu
50g sulatatud võid
Pärm leotada käesoojas vedelikus, lisada suhkur, sool, algul nisujahu, siis rukkijahu ja rasvaine. Sõtkuda läbi ja lasta kerkida. Vormida kuklid, lasta ahjuplaadil veel kerkida ja küpsetada ca 10 minutit 225-kraadises ahjus.
Kohupiimasaiad tegin "kodujuustu ja kohupiima raamatust".Retsepti leiab ka toidutarest siin
Muutsin ainult täidist pisut ja kohupiimamassi alla panin mustika ja vaarika toormoosi,mida paksendasin kartulijahuga.
26 March, 2010
2 STRITSLIT
Proovisin sellist varianti,et soolane ja magus stritsel oli korraga ahjus.Suure ahjuplaadi peal ja paraja vahega ,et kokku ei puutunud. Õnnestus igati.
Soolase täidiseks on riivitud juust,pizzakate(sink),ketsupit ja pisut pizzamaitseainet.
Magusal on sees sulavõi,kaneel ja suhkur.
Pealt pintseldasin munaga.
Sellest taigna kogusest saabki parasjagu 2 stritslit.
Retsept siis selline ja sobib leivaküpsetusmasinaga taigna valmistamiseks.
240 ml vett
1 kanamuna(lahtiklopitud)
25 g võid(sulatasin )
450 g nisujahu
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 1/2 tl kuivpärmi
ained vormi sellesse järjekorda. Vali taignasegamise programm ja oota kui see lõpetab.
Edasi oskad kindlasti juba ise .
Mina küpsetasin 200 C juures 25min ja siis veel 10 min 175 C juures.
Kui tundub liiga tumedaks tõmbuma siis kontrolli küpsust.
Magus sai minu arvates kiiremini valmis.
Soolase täidiseks on riivitud juust,pizzakate(sink),ketsupit ja pisut pizzamaitseainet.
Magusal on sees sulavõi,kaneel ja suhkur.
Pealt pintseldasin munaga.
Sellest taigna kogusest saabki parasjagu 2 stritslit.
Retsept siis selline ja sobib leivaküpsetusmasinaga taigna valmistamiseks.
240 ml vett
1 kanamuna(lahtiklopitud)
25 g võid(sulatasin )
450 g nisujahu
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 1/2 tl kuivpärmi
ained vormi sellesse järjekorda. Vali taignasegamise programm ja oota kui see lõpetab.
Edasi oskad kindlasti juba ise .
Mina küpsetasin 200 C juures 25min ja siis veel 10 min 175 C juures.
Kui tundub liiga tumedaks tõmbuma siis kontrolli küpsust.
Magus sai minu arvates kiiremini valmis.
25 March, 2010
ÕHULINE KEEKS
Lihtne keeks
3 muna
200g suhkrut
100g sulavõid
4spl rõõskakoort
1kl jahu
2tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkrut
Munad vahustada suhkruga. Sulavõi segada koorega. Jahu hulka segada küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. Lisada vaheldumisi sulavõi ja jahusegu munavahule. Segada tainast ainete segunemiseni, kuid võimalikult vähe. Kallata võiga ja riivsaiaga ettevalmistatud auguga keeksivormi ja küpsetada 175C juures 50minutit, puutikuga kontrollida küpsust.
Serveerisin jõhvika toormoosi ja hapukoore-vanilje kreemiga
23 March, 2010
VALE -JUUSTUKOOK
Selle retsepti väljamõtlemise au tahaksin ikkagi endale võtta (kui keegi teisiti väidab andke teada.)
1 pakk Vilma "Juubeli tordipulbrit"
500 g 20% hapukoort(Meieri oma on 400g ja sellest piisab ka)Ennem olgu vähem kui rohkem
natuke külmutatud või värskeid marju.
Jaga tordipulbripakk umbes pooleks .1 pool sega 100ml veega ühtlaseks massiks ja pane võiga ja riivsaiaga vooderdatud vormi.(vorm peaks olema väiksemat sorti lahtikäiv)
Teine pool puista pidevalt segades hapukoore hulka.Vala segu vormi,teise taigna peale.Vajuta marjad kergelt pealmise segu sisse.Küpseta 180 C juures ca 45 min.Lase jahtuda enne kui eemaldad vormi.
Jahtudes on minu arvates täiesti juustukoogi moodi.
22 March, 2010
LUKSUSLIK ŠOKOLAADITORT
Veel tuli külalisi lapse sünnipäevale ja tahtsin proovida midagi tõeliselt luksuslikku ja head. Algselt leidsin selle retsepti " Oma Maitse" dets 2009 numbrist ,aga blogides
Toidutegu ja Midagi kõhule kolades nägin ka, et seda oli juba tehtud.Tuginedes teiste kogemustele ja näpunäidetele võtsin ikkagi ka selle tegemise ette ja ei pea kahetsema.See on tõesti luksuslik šokolaaditort.
Mina kasutasin oma koguseid aga põhiline retsept oli siin ja siin
Mul oli ainult 600g toorjuustu ,mille asendasin 250 g hapukoorega(lisaks sellele,mis juba retseptis kirjas.Puhta šokolaadi likööri asemel oli minul Kirsi-šokolaadi liköör.Ülejäänus klapib retsept teiste omaga.Küpsetasin ka pisut kauem ,kui ajakirjas öeldud(ca 60 min.)
Soovitan kindlasti seda proovida.
Toidutegu ja Midagi kõhule kolades nägin ka, et seda oli juba tehtud.Tuginedes teiste kogemustele ja näpunäidetele võtsin ikkagi ka selle tegemise ette ja ei pea kahetsema.See on tõesti luksuslik šokolaaditort.
Mina kasutasin oma koguseid aga põhiline retsept oli siin ja siin
Mul oli ainult 600g toorjuustu ,mille asendasin 250 g hapukoorega(lisaks sellele,mis juba retseptis kirjas.Puhta šokolaadi likööri asemel oli minul Kirsi-šokolaadi liköör.Ülejäänus klapib retsept teiste omaga.Küpsetasin ka pisut kauem ,kui ajakirjas öeldud(ca 60 min.)
Soovitan kindlasti seda proovida.
ŠOKOLAADI-BANAANI MUFFINID
Pärit" Muffiniraamatust".Kirjas ka Toidutares
Retsept
pealt kaetud vahukoore-vaniljekreemi seguga.
Pole päris minu maitse ,kuna tundusid kuivad ja tume šokolaad oli liiga mõru .
16 March, 2010
KOHUPIIMA KOOK ÕUNTE JA JÕHVIKA MOOSIGA.
See on päris huvitav kook.
põhi
35 g presspärmi(1 kotike Veski Mati kuivpärmi vist on 11g)
2 dl piima
2 tl suhkrut
0,5 tl soola
5 dl jahu
Hõõru pärm suhkruga vedelaks,lisa sool ja käesoe piim ning seejärel jahu.Kui kasutad kuivpärmi,siis sega see jahu hulka ja lisa viimasena.Sõtku ilusaks tihedaks ja jäta kerkima ca.1 tund.
täidis
500 g lahjat kohupiima
2 muna
2 dl 35 % koort
1 dl suhkrut
2 keskmist magusamat õuna(kooritud ja väikesteks tükkideks hakitud)
1 tl vaniljesuhkrut
kate
jõhvikaid(kasutasin kodust jõhvika toormoosi)
kaneeli
Mikserda lahti klopitud munad kohupiima hulka,lisa suhkur ja vaniljesuhkur ning õunatükid.Vahusta koor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiima massi hulka.
Sõtku kerkinud taigen veel kord läbi ja rulli siis ahjuplaadi suuruseks.Võid kohe rullida jahuga üle puistatud küpsetuspaberi peal ja siis tõsta plaadile.Servad peaksid jääma pisut kõrgemaks. Tõsta täidis lusikaga ühtlaselt põhjale .Puista üle kaneeliga ja jõhvikatega.Kui soovid võid veel pisut suhkrut raputada.
Küpseta 200C juures 30 min.
enne küpsemist
ja ahjust tulles
põhi
35 g presspärmi(1 kotike Veski Mati kuivpärmi vist on 11g)
2 dl piima
2 tl suhkrut
0,5 tl soola
5 dl jahu
Hõõru pärm suhkruga vedelaks,lisa sool ja käesoe piim ning seejärel jahu.Kui kasutad kuivpärmi,siis sega see jahu hulka ja lisa viimasena.Sõtku ilusaks tihedaks ja jäta kerkima ca.1 tund.
täidis
500 g lahjat kohupiima
2 muna
2 dl 35 % koort
1 dl suhkrut
2 keskmist magusamat õuna(kooritud ja väikesteks tükkideks hakitud)
1 tl vaniljesuhkrut
kate
jõhvikaid(kasutasin kodust jõhvika toormoosi)
kaneeli
Mikserda lahti klopitud munad kohupiima hulka,lisa suhkur ja vaniljesuhkur ning õunatükid.Vahusta koor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiima massi hulka.
Sõtku kerkinud taigen veel kord läbi ja rulli siis ahjuplaadi suuruseks.Võid kohe rullida jahuga üle puistatud küpsetuspaberi peal ja siis tõsta plaadile.Servad peaksid jääma pisut kõrgemaks. Tõsta täidis lusikaga ühtlaselt põhjale .Puista üle kaneeliga ja jõhvikatega.Kui soovid võid veel pisut suhkrut raputada.
Küpseta 200C juures 30 min.
enne küpsemist
ja ahjust tulles
KEVADINE TORT
LEIB LEIVAMASINAGA
Kasutan praegu oma sõbranna masinat,sest enda omal läks veorihm katki ja ei ole sellele asendust leidnud.Ilmselt ostan omale uue masina .
Kuskilt internetist leidsin sellise retsepti,kui keegi tunnistab omaks ,andke teada,siis lisan andmed juurde.
2 dl hapukoort
1,5 dl vett
125 g rukkijahu
375 g täistera-nisujahu
1,5 tl soola
(1 spl köömneid kui on soovi peenleiba teha)
1 spl mett,tumedat siirupit,või fariinsuhkrut
1,5 tl kuivpärmi
pane ained vormi nii et vedelikud alla ja kuivained peale. Kuivpärm peab jääma kõige peale jahusse tehtud süvendisse.Vali programm,mis kasutab ka teistkordset segamist ja kestab vähemalt 3 tundi.Kui on masinal spetsiaalselt täistera programm,siis kasuta seda.
Mis ma oskan öelda.Oli päris leiva moodi.Soojalt oli parem,sest kui seisis läks kuidagi tuimaks.
Järgmine kotd proovin asendada osa täistera jahust ,nisujahuga ja kasutan fariinisuhkrut.(seekord oli heledam siirup.)
Kuskilt internetist leidsin sellise retsepti,kui keegi tunnistab omaks ,andke teada,siis lisan andmed juurde.
2 dl hapukoort
1,5 dl vett
125 g rukkijahu
375 g täistera-nisujahu
1,5 tl soola
(1 spl köömneid kui on soovi peenleiba teha)
1 spl mett,tumedat siirupit,või fariinsuhkrut
1,5 tl kuivpärmi
pane ained vormi nii et vedelikud alla ja kuivained peale. Kuivpärm peab jääma kõige peale jahusse tehtud süvendisse.Vali programm,mis kasutab ka teistkordset segamist ja kestab vähemalt 3 tundi.Kui on masinal spetsiaalselt täistera programm,siis kasuta seda.
Mis ma oskan öelda.Oli päris leiva moodi.Soojalt oli parem,sest kui seisis läks kuidagi tuimaks.
Järgmine kotd proovin asendada osa täistera jahust ,nisujahuga ja kasutan fariinisuhkrut.(seekord oli heledam siirup.)
13 March, 2010
KRINGEL
Laenasin sõbranna käest leivaküpsetusmasina,et selle abil siis pärmitainast valmistada.Olen varem seda ikka käsitsi teinud ,aga avastasin et minu sõtkumine ei ole kõige õigem ,sestap otsustasingi selle töö masina hooleks jätta.
Kuna lapse sünnipäeva tõttu,tuli külalisi ka kaugemalt ,kes ööbima jäid ,siis otsustasin seda kohe proovida.
Taigna retsepti võtsin masinaga kaasas olnud raamatust ja täidiseks on vaniljekreem ja rosinad.
Kringel enne ahju minemist. Ja ahjust tulles
Ja selline seest
Retsept siis selline ja sobib leivaküpsetusmasinaga taigna valmistamiseks.
240 ml vett
1 kanamuna(lahtiklopitud)
25 g võid(sulatasin )
450 g nisujahu
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 1/2 tl kuivpärmi
ained vormi sellesse järjekorda. Vali taignasegamise programm ja oota kui see lõpetab.
Edasi oskad kindlasti juba ise .
Mina küpsetasin 200 C juures 30 min ja siis veel 10 min 175 C juures.
Ei ole miskit paremat värselt valmistatud kodusest küpsetisest.
Loe ka
http://sbirgit.blogspot.com/2010/01/glasuuritud-kringel-leivakupsetaja.html
Kuna lapse sünnipäeva tõttu,tuli külalisi ka kaugemalt ,kes ööbima jäid ,siis otsustasin seda kohe proovida.
Taigna retsepti võtsin masinaga kaasas olnud raamatust ja täidiseks on vaniljekreem ja rosinad.
Kringel enne ahju minemist. Ja ahjust tulles
Ja selline seest
Retsept siis selline ja sobib leivaküpsetusmasinaga taigna valmistamiseks.
240 ml vett
1 kanamuna(lahtiklopitud)
25 g võid(sulatasin )
450 g nisujahu
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 1/2 tl kuivpärmi
ained vormi sellesse järjekorda. Vali taignasegamise programm ja oota kui see lõpetab.
Edasi oskad kindlasti juba ise .
Mina küpsetasin 200 C juures 30 min ja siis veel 10 min 175 C juures.
Ei ole miskit paremat värselt valmistatud kodusest küpsetisest.
Loe ka
http://sbirgit.blogspot.com/2010/01/glasuuritud-kringel-leivakupsetaja.html
ROOSA TORT
Minu noorim laps ja ainuke tütreke sai reedel 2-aastaseks.Tema lemmik teema hetkel on Puhh ja teised tegelased ja kaisuks on armas Notsu ,siis sellest lähtusin ka tordi tegemisel.
Siin pilt koos sünnipäevalapsega ,kes ei olnud nõus kleiti selga panema,et pidupäeval ilusam olla.
Kinkisime talle siis triikraua ja -laua,et saaks juba varakult aimu kodustest töödest.
Tegin veel ka oma vale- juustukooki ja mõned muhvinid ,mis katsin tordist üle jäänud kreemiga.
Siin pilt koos sünnipäevalapsega ,kes ei olnud nõus kleiti selga panema,et pidupäeval ilusam olla.
Kinkisime talle siis triikraua ja -laua,et saaks juba varakult aimu kodustest töödest.
Tegin veel ka oma vale- juustukooki ja mõned muhvinid ,mis katsin tordist üle jäänud kreemiga.
09 March, 2010
TORT KOLLASTE ROOSIDEGA
Pole jõudnud oma naistepäevaks tehtud torti veel näidata.
Tegin selle ise ,sest kuna olen kogu aeg kodus ei õnnestu meesperel minu eest salaja midagi teha.
Ja teine põhjus on selles ,et meile poe tordid enam eriti ei maitse.
Täidiseks on seekord apelsini-kohupiima tarretis,lisasin sellesse pisut apelsini essentsi ja ka oranzi toiduvärvi,et oleks intensiivsem maitse ja värv.
Maitses kohe väga hästi.
Kollased roosid on tehtud hapukoore-vaniljekastme segust (nagu oli ka Iseseisvuspäeva tordil).
Värviks kasutasin kollast - ja rohelist tuhksuhkrut.
Ma arvan ,et rooside tegemine nõuab lihtsalt harjutamist ,aga on juba üsna sarnased.
Subscribe to:
Posts (Atom)