29 May, 2009

LASTEAIALÕPU TORT


Minu noorem poeg lõpetas täna lasteaia ja valmistub nüüd sügisel kooli minema.Tahtes ennast proovile panna ,tegin ettepaneku ,et valmistan selleks sündmuseks suure tordi.Seekord sain enda-arvates paraja vägitükiga hakkama.Valmistasin tordi 56-le inimesele . Tort kaalus 6 kg ja oli mõõtudes 50 cm X 40 cm .
Tavaline biskviit,mille vahel oli kohupiima -jogurti kreem.Peal oli igas ruudus lilleke,mis koosnes kiivi,virsiku ja kirsi tükkidest.Kahjuks ei teinud ma vahe-etapist pilti ja pärast ei saanud enam neid lillekesi näha.See oligi ainus viga,mis ma selle tordi juures tegin.Nimelt tahtsin puuviljad katta läbipaistva tarretise kihiga.Tarretis ei tulnud üldse läbipaistev vaid jäi õhumulle täis ja täiesti läbipaistmatu.Toode oli spetsiaalne torditarretis firmalt RUF.Toodet ma ei süüdista ,vaid ennast et läksin omavoliliselt vee asemel virsikukompoti vedelikku kasutama.Järgmine kord olen targem.Selle vea peitmiseks ,tegin peale sokolaadist spiraalid,et jubedus välja ei paistaks.Maitse oli aga kogu tordil võrratu ja seda lapsed ja täiskasvanud ka ütlesid.Tahaks loota ,et nad seda ka mõtlesid,mitte ei öelnud seda selleks ,et ma ennast paremini tunneksin.

2 comments:

  1. nii kena! minu arvates need šokolaadi spiraalid on just väga lahedad seal. Alguses ei lugenud su postitust ja nuputasin päris pikka aega, millega tegemist:)

    ReplyDelete
  2. Hello!
    I don´t speak or undestand your language well, so I rather write to you in English. Thank you for visiting in my blog! This is very big cake you have made! Wow!

    ReplyDelete