Naabritel oli eelmisel nädalal sünnipäev.Nii mehel kui naisel paari päevase vahega.Pakkusin ennast torti tegema,et saaksin mingeid uusi asju proovida.
Sisuks on tavaline biskviit ja vahel kirsijogurti ja kohupiimakreem.Täpsemaid koguseid ei saa seekord anda ,sest ei jäänud tulemusega ise väga rahule.Maitse oli suurepärane,aga välimus kannatas.Eesti vahukoor ei ole mitte kõige parem kaunistuste tegemiseks kipub laiali vajuma. Kui keegi oskab mind juhendada, kuidas saaks vahukoore tugevaks ,et ei läheks tordipritsi kasutades vormist välja,siis oleksin näpunäidete eest väga tänulik.
Mina olen nii teinud, et vahukoorele lisanud pagarikohupiima (just seda, mis on sinise-valge tuubis). Siis tuleb see vahukoore-kohupiima segu veidi tihkem, muidu jääb selline vedel. Nüüd ostsin ka vahukooretugevdajat, peaks proovima, kuidas sellega jääb.
ReplyDeleteMul oli juba seal kohupiimapasta (mitte pagari,vaid tavaline)sees ,aga seekord oli vist köök liiga soe.Aga tänan vihje eest järgmine kord proovin seda teist kohupiima.
ReplyDeleteTavaline kohupiimapasta on suht vedelavõitu. Siis punase-valge pakendiga pagarikohupiim on ka vedel. Ükskord ajasin kohup.pasta ja pagarikohupiima sassi, kogu kaunistus pidi koogi pealt alla vajuma - õudukas.
ReplyDeleteMina panen ühele vahukoore pakile 1 tl želatiini, mille lahustan 1 spl vees ja sellisel kujul ei ole ohtu, et tort hakkaks sulama või ei hoiaks oma esialgset vormi.
ReplyDeleteAga palun, vöid minul kúlas käia:)Vöi úlesriputada omale lehele:)T: Viiner
ReplyDeleteHei !
ReplyDeleteKiitos viestistäsi vieraskirjassani.
Voit lisätä sivuni omalle listallesi.
Kauniita ja herkullisen näköisiä leivonnaisia on myös sinun sivullasi! :)
Mukavaa kesää !
Terveisin - Arja :)
Hei! ja kiitos vierailusta sivuillani, minä lisäsin myös sinut blogilistalleni. Kauniita kakkuja ja muita herkkuja sinulla täällä sivuillasi.
ReplyDeleteOikein mukavaa kesänjatkoa
Terkuin Eeva-Liisa/Juhlattaren kakkublogi