28 October, 2009

LIHTNE SOKOLAADIKEEKS

Selle retsepti leidsin raamatust " Kelmikad Keeksid"


150 g võid
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 spl kakaopulbrit
80 g hakitud sokolaadi
1,5 dl peeneks hakitud mandlilaaste
2-2,5 dl suhkrut
2 muna
1 dl piima
1 dl kuuma vett

Sulata või ja lase jahtuda.Ühenda omavahel kuivad ained,lisa sulavõi,kergelt vahustatud munad, piim ja kuum vesi.Sega ühtlaseks ja kalla ettevalmistatud keeksivormi.Küpseta 175 C juures
ca 1 tund. Kontrolli tikuga küpsust.lase keeksil vormis pisut jahtuda ,enne kui kummutad vormist .
Kui soovid glasuuriga katta(Mina ei viitsinud )

80 g tumedat või valget sokolaadi
0, 75 dl hapukoort

Sulata sokolaad vesivannil.Lase jahtuda ja vispelda läbi hapukoorega.Laota lusikaga keeksile

1 comment: