08 October, 2009

MARMORKEEKS

Viimasel ajal on paljud seda keeksi teinud,nii ka mina.Minu retsept on raamatust" Kelmikad keeksid"
200g võid
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
0,5 tl soola
4 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
250 g hapukoort
2 spl kakaopulbrit

Vahusta toasoe või suhkruga . Lisa vanillsuhkur , sool ja pidevalt kloppides ükshaaval munad . Sega omavahel jahu , küpsetuspulber ja sooda , sõelu kuivained võivahu hulka . Lisa tainale ka hapukoor ning sega ühtlaseks .
NB!!! väldi ülesegamist. Tõsta kolmandik tainast teise kaussi ja sega hulka kakaopulber.Pane võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi pool heledast taignast,laota sellele kakaoga segatud tainas ja lõpuks järelejäänud hele tainas.Sega kihid kahvliga kergelt läbi.
Küpseta 175 C juures 50 min.
Kontrolli tikuga küpsust.
Lase keeksil veidi vormis jahtuda ning kummuta siis välja.

Minu keeks on nii tume sellepärast,et tegin taigna pooleks ja lisasin poolele kakaopulbri.

No comments:

Post a Comment