10 October, 2009

PIRUKAID ja KOOKI

Tänane päev möödus põhiliselt köögis askeldades.Abikaasa tellis tanguputru,laps soovis tatraputru.(Nende retsepte ei hakka üles kirjutama,eks igaüks ole oma juba välja töötanud.)
Endal mõlkus juba ammu pirukate mõte peas.Leidsin kohalikust SuperBox-ist mõnusad pirukavormid 4 erinevat suurust,millega saab kiiresti ja mugavalt pirukaid valmistada.Need on sellised,mis keskelt pooleks painduvad ja ilusti taignaääred kokku suruvad.

Sai tehtud seene (väiksemad vasakul) ja hakklihaga(pisut suuremad paremal)
Retsepti leidsin Kiiresti ja Maitsvalt retseptikogust.Taignaks on hapukoore muretaigen.

4 dl nisujahu
0,5 tl soola
100 g margariini
1 1/2 dl hapukoort

Haki jahu ,sool ja margariin muretaignaks.Lisa hapukoor ja sega kiiresti ühtlaseks taignaks.Pane taigen paariks tunniks jahedasse.Samal ajal võid valmistada endale meelepärase täidise.Arvesta et täidist ei kulu eriti palju,kui teed väiksed ampsu suurused pirukad.Suurematele arvesta rohkem.Rulli taigen jahuga kaetud laual õhukeseks ja lõika sobiva suurusega tükkideks.Pane keskele pisut täidist ,voldi kokku ja suru ääred tihedalt kokku.Lao pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile üsna tihedalt,sest nad ei kerki eriti.Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 C juures ca 15 min või ilusa kuldse jumeni.Serveeri jahtunult.
NB!! Pirukaid võib külmutada.

Veel sai mehe magusahimu rahuldamiseks tehtud kolmandat korda Aleksandri kooki.Seekordse retsepti võtsin Nami-Nami lehepealt.

No comments:

Post a Comment