04 October, 2009

ÕUNAKOOK PÄRMITAIGNAST PÕHJAL.



Taigen


50 g pärmi
175g võid
2 dl piima
1 muna
1/2 dl heledat suhkrusiirupit
ca 7 dl nisujahu



Täidis
õuna,kaneeli ja suhkrut


Murenda pärm taignakaussi.Sulata või ja lisa piim ,soojenda käesoojaks.Kalla vedelik kaussi pärmile peale ja sega kuni pärm on lahustunud.Lisa kõigepealt muna,siis siirup ja suurem osa nisujahust.Sõtku taignat,kuni see kausi küljest lahti lööb.Lase kerkida rätikuga kaetult soojas kohas 10 min.
Puhasta õunad ja viiluta.
Pane suuremale ahjuplaadile küpsetuspaber .
Sõtku taigen jahuga ülepuistatud laual veelkord läbi.Rulli taigen kergelt lahti nii suureks kui on ahjuplaat.Tõsta taigen plaadile kata ilusate ridadena õunaviiludega.Raputa peale pisut kaneeli ja suhkrut.Lase veel kerkida ca 20 min.
Enne ahju panemist suru õunad kergelt taignasse ja küpseta 200C juures ahju keskosas 15-20 min kuni koogi pind on kenasti pruunikas.


Ahjuplaaditäis mõnusat kooki

1 comment:

  1. Aitäh! ma olin alguses õnnetu, sest plaadil olev ei kerkinud jne. Aga ahjust välja võttes maitses imeliselt! Mul siirupi ei olnud, lisasin vaba käega suhkrut. See kook jääb meie perre tihedaks kordamiseks.

    ReplyDelete