01 October, 2009

1-st 2 ÕUNAKOOKI

Pealkiri on selline ,sest sain 1kg lehttaignast 2 erinevat õunakooki.Ma ei olnud varem seda sorti kasutanud ja ei teadnud täpselt kui suur kogus see on .Tuli 1 suurem ja teine pisut väiksem,aga ühtemoodi lihtsad ja head mõlemad.
Kook mida ma tegelikult plaanisin on see valge kattega.Lugesin aga teiste blogidest pisara-kookidest ja tahtsin ise ka siis proovida.
Põhjaks on siis lehttainas,peale raputasin hakitud õunu,pisut suhkrut ja kaneeli.Küpsetasin 200C juures ca20 min,siis lisasin peale munavalgevahu ja küpsetasin,kuni kerge jume saamiseni ca 10 min.Alguses olin pisut ärevil,et ei tulnudki õieti välja,aga 10 min hiljem olid ka minu koogil piisad peal.
Siit veel näha tükkide peal
Teine kook on alguses sama ,aga peale kasutasin Ecströmi vaniljekastet.Panin 4 dl külma piima ja 2 kotikest pulbrit segasin kergelt vahustades kokku ja panin koogile.Küpsetasin 200 c juures ca 20 min.Ilusa jumeni.
Olen väga rahul mõlema tulemusega.Saladuskatte all pean ainult mainima,et mees sõi vanilje-kreemiga koogi peaaegu üksinda otsa.Ütles,et unustas ennast sööma,kuna nii hea oli.

2 comments:

  1. Kas panid kohe selle vaniljekreemi peale või küpsetasid kooki ka enne ?

    ReplyDelete
  2. vaniljekreemi panin kohe toore taigna ja õunte peale ning küpsetasin kõik koos.

    ReplyDelete