Mõned nädalad tagasi leidsin oma e-maili postkastist kirja ,kus kutsuti avastama uusi maitseid ja elamusi restoranis EL PASHA.Ega ma kaua mõtlema pidanud ,sest selliseid kutseid ei saa ma ju iga päev.
Minu mälestused sellest õhtust on igati meeldivad.Seltskonda kuulusid veel sellised blogijad nagu PRIIT,PILLE,AIRE,MARJU,SILLE ,PIRET ,KATRIN,ELINA,MARIT ,TUULI,NEVE ,KÄTRIN, ja AET.Mõned nendest on seda õhtut juba ka oma blogis kajastanud.Lugege kindlasti ka nende muljeid.
Mina saabusin restorani täiesti puhta lehena ,sest ei ole kunagi varem sellist kogemust saanud. Seal pakutavad road olid kõik minu jaoks uued .
Restorani peremees isiklikult tutvustas meile oma restorani ajalugu ja pakutavaid roogi. Saime maitsta eelroogadest
EL PASHA´S MIXED APPETIZER (MEZZA MUSHAKAL)Hõrgutav valik El Pasha eelroogadest – Hummos, Baba Gannoush, Ful Medammas, Falafel ja Fish Kofta
WARAK ENAB
Vürtsitatud riisi ja lambalihaga täidetud viinamarjalehed jogurtikastmesEL PASHA BAKLAŠAAN (BADINŽAN)Küpsetatud baklašaan ürtide ja vürtsidega, kaetud sidrunimahla ja oliiviõliga .
Selle eelroa kohta on teised häid sõnu öelnud ,kuid minu jaoks oli see ainus ,mis teist korda ilmselt tellimata jääks. Minu isiklik maitse ei kannata lihtsalt nii küüslaugust rooga ,kuid kui suutsin baklazaani tükid küüslaugust eraldada ,siis oli ka see roog hea.
Põhiroogadest pakuti
SHISH KEBAB -Vardas grillitud ja marineeritud lambaliha, serveeritud maheda kastmega
CHICKEN KEBAB (TAWOOK KEBAB)-Vardas grillitud ja marineeritud kanaliha, serveeritud maheda kastmega
KOFTA KEBAB (GRILLED MINCED MEAT)-Grillitud lamba- ja veisehakkliha segu, maitsestatud sibula ja peterselliga
SAMAK MAHCHI-Kerges kastmes serveeritud riisi, sibula ja pähkli-rosina seguga täidetud ahvenafilee.Pildid on võetud El Pasha kodulehelt .
Magustoitu serveeriti meile teiel korrusel asuvas lounges ,mis on rohkem mõeldud rahulikumaks koosviibimiseks,kus ka aegajalt pisut muusikat ja tantsu pakutakse.
Magustoit ise oli tükike baklavad ja jäätis.Pakkumisel oli ka Egiptuse tee ja -kohvi aga kuna kaugelt tulija peab ikka õigeaegselt bussi peale jõudma ,siis joogid jäid maitsmata.
Oma mõttes olin selle teksti juba ammu paika pannud ,aga kui reaalselt kirjutama hakkasin ,siis ei ole seda voolavat juttu enam kusagil.Mingi plokk on mõistuse ja käe vahel ,et ei oskagi nii osavalt kirjutada ,kui teised seda teemat edasi annavad.
Elamus oli minu jaoks hea ,sest nüüd ei pelga enam võõraid maitseid proovida ja sinna restorani läheksin kindlasti omal käel ka tagasi ,sest hinnaklass ei hirmutanud üldse ,kuna nägin ka kui suured taldrikutäied ette kantakse.
Minu esimene kogemus lambalihaga on igati positiivne ja see annab lootust et kunagi ehk ka ise selle looma liha oma koduses menüüs näen.Mees küll kurdab ,et seda kasukat ei taha ,aga ju ta pole seda õiget asja saanud.Rahvas teab ju rääkida ,et kui kergesti võib lambaliha ära rikkuda ,kui see üle maitsestada.
Kogu sellest elamusest innustust saades proovin ka oma blogisse tortide vahele pisut rohkem ka soolaseid asju lisada..
Siit veel soovitus ,et kes pole varem Lähis-ida köögiga tuttav ,siis selle tee alustamiseks sobib ElPasha väga hästi .Maitse poolest kindlasti mahedam kui oleks Türgi või Kreeka köök.
Selle ürituse aitas läbi viia blog.tr.ee
Meiega koos viibis seal Maarja ja Marina
Loodan ka edaspidi sellistest üritustest osa saada.
Oi kui lahe! Kas kohe täitsa tasuta? Töeline maitseelamus ju! Ise käisin Egiptuses 97 ja siis söime ainult oma hotelli restos ja meile pakuti pöhiliselt kana ja riisi. Mulle see eriti head muljet toonal ei jätnud...
ReplyDeletejah see oli täiesti tasuta,kui mitte arvestada transpordi kulusid kohale jõudmiseks.Soovitan ikka minna proovima.kui võimalus avaneb siis lähen kindlasti tagasi.
ReplyDelete