4 dl püreeritud kompoti virsikuid (nõrutatud)
4 dl vahukoort
4 lehte zelatiini
2 spl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
Kõige pealt vahustasin vahukoore kõvemaks vahuks ,siis panin zelatiini lehed külma vette ca.10 minutiks ,siis pigistasin vee välja ja sulatasin need ca.2dl kuumas kompoti vedelikus.
Vahustatud koorele lisasin kõige pealt suhkruga segatud virsiku püree ,siis vaniljesuhkru ja kõige lõpuks zelatiini. Lasin segul pisu seista enne kui hakkaasin kihte laduma.Tort peab enne korralikult läbi imbuma .Selleks katsin selle toidukilega ja panin külma paariks tunniks.
Katteks kasutasin sellist retsepti-
250g valget sokolaadi
100g võid
100g toorjuustu
1/2 dl tuhksuhkrut
punast toiduvärvi
Sokolaad sulatada vesivannil,või ja toorjuust vahustada ühtlaseks,ning kogu aeg edasi vahustades lisada sokolaad ja tuhksuhkur.Jätka vahustamist kuni segu on ühtlane ja õhuline.Osa vahust jätsin akende jaoks värvimata ja ülejäänu värvisin punaseks.
Akende joonistamisega aitas mind mees ,kellel on natukene parem käsi selliste jooniste tegemiseks
Lõpp kokkuvõtteks võin öelda ,et sära lapse silmades tasub sellise pusimise kindlasti ära.Sünnipäevalaps on see suurem.
No comments:
Post a Comment