PÕHI
1,5 dl võid(mina sulatasin,aga võib ilmselt olla ka toasoe)
1dl suhkrut
3,5 dl jahu
1 tl vaniljesuhkrut
1-2 spl vett
Sega taigna ained omavahel ühtlaseks(peab ilmselt tulema midagi muretaigna moodi ,ainult pehmem).Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja vajuta tainas sellele nii,et ääred jäävad pisut kõrgemad(mina tegin 20X30 cm vormis ja see oli pisut väike.Tainas jäi liiga paksult.)Küpseta põhja u.5-10 min 200c juures.Põhi peaks olema peaaegu küpse aga mitte päris.Võta põhi ahjust ja jäta seniks jahtuma kui täidist teed.
TÄIDIS
400 g naturaalset toorjuustu
0,5 dl suhkrut
1 muna
3 suuremat õuna
pisut fariinisuhkrut
pisut kaneeli
Vahusta toorjuust ja suhkur ,lisa muna (peaks proovima vahustatud munaga siis jääb äkki kohevam???)Sega hoolikalt ja vala taignale.Viiluta puhastatud õunad ja säti need täidisele.Riputa kergelt üle kaneeli ja fariinisuhkruga(minul fariinisuhkrut ei olnud panin tavalist suhkrut)Küpsetada 200c juures 35-40 min.
NB! kui on õhem kook tuleb jälgida et ära ei kõrbeks.Ilmselt peaks plaat asetsema ahju alaosas aga mitte päris all.
Selline nägi kook välja enne ahju minemist
No comments:
Post a Comment