22 April, 2009

TORT

Olen tähele pannud,et muutun kohati fanaatiliseks,kui teemaks on tordid.Internet on selle fanatismi uskumatu toetaja.Viimased kuud olen põhiliselt tordi teemalistel lehtedel kolanud ja teadmisi ammutanud.Hirmus kahju,et ei saa kõike järele proovida ,kuna Eestis ei ole vastavaid vahendeid müügil ja väljamaa asjade peale ei hakka rahakoti hammas kuidagi peale.See on üks kaunistus võte,mis mind on huvitanud .
Seda nimetatakse vist korvipunumis võtteks , ja seda oli üpriski lihtne teha.
Tort sai tehtud mehe sünnipäevaks ja koosneb see järgnevast.
Biskviit on tehtud Juubeli tordi pulbrist ,
vahel on vaarika-toorjuustu kreem
2 dl vahukoort
2 dl toorjuustu(Rama tavaline kohupiimamääre)
1/2 dl tuhksuhkrut
ca 100 g poolkülmunud või värskeid vaarikaid

Vahusta koor tugevaks vahuks . Sega omavahel toorjuust ja tuhksuhkur ja lisa vahukoorele.Suru vaarikad kahvliga moosiks ja lisa vahukoore segule.


Peal olev pruun kate on tehtud
0,5 dl sulavõid
0,5 dl mandlipuru
1 spl piima
1 spl heledat siirupit
3 spl nisujahu
0,5 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vaniljesuhkrut

Segada kõik ained omavahel segamini vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 200 c juures ca 10 min ,kuni saab ilusa värvi. Kui segu on veel soe siis saab sellest lõigata erinevaid kujundeid ja vormida nii nagu vaja,kui on jahtunud siis meenutab maitselt iirist ja on mõnusalt krõbe ,et pudistada koogile peale.Tordi peal oleva aluskreemi mõjul läheb mõnusalt pehmeks ,et saab ilusti lõigata. Selle retsepti leidsin lehelt Äla tule paha kakku...Niina
See on soomekeelne .Loodan,et omanik ei pahanda et levitan retsepti.


Valge kiht ümber tordi on kohupiimakreem
250 g kohupiima
3 dl vahukoort
2 spl tuhksuhkrut

Vahusta koor kohevaks vahuks ja lisa tuhksuhkruga segatud kohupiim.Sega ilusasti läbi.
Selle idee sain lehelt Marie sekasopa.Jällegi soomekeelne.
Nagu on erinevatelt piltidelt näha olen katsetanu mitut prits- kaunistuse moodust ,see on kõik harjutamise pärast.

Roheline kreem on nn. ameeriklaste Sugarcreme.
500 g tuhksuhkrut (minul oli pool kogust ,millest veel pool oli roheline tuhksuhkur)
250 g magedat võid (minul oli pool sellest)
2 spl piima (toasoe ja minul oli 1 spl)
1 tl vaniljesuhkrut (seda ma ei poolitanud)Tordi peal olevad roosid on minu esimesed kreemiroosid üldse.
Tegin neid mehe poolt valmistatud nn. roosinõela peal,sest meil ei müüda selliseid asju.


Kreemiks on kondentspiima- või kreem

300 g magedat võid
1 prk kondentspiima suhkruga

Toasoe või ja toasoe kondentspiim vahustada kohevaks ja õhuliseks.Kreem on kohe kasutusvalmis.
Loodan ,et selline pusimine mind niipea ära ei tüüta ,sest mõtteid on veel ja veel.

No comments:

Post a Comment