04 April, 2009

AUTO TORT 1

Peaks kujutama tuletõrje autot.Lisan siia mõned pildid ka tegemise protsessist ja retseptid.
Veel.........Veel...........

Mõned vaated veel.....
..........

Ja siin on siis õnnelik tordiomanik oma külalistega.

Sünnipäevalaps on punases.


Valmistasin 2 suurt plaaditäit biskviit põhjasid , kahe erineva retsepti järgi.

Põhi nr. 1
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
Ahjusoojus 175 C
Vahustada munad ja suhkur üsna tugevaks vahuks.Segada nisujahu , kartulijahu ja küpsetuspulber omavahel korralikult ning lisada siis munavahule ja segada hästi läbi.
Kallata segu küpsetuspaberiga vooderdatud ümmarguse u. 26 cm läbimõõduga koogivormi , mille mahuks on u. 2 1/2 liitrit(2,5 l). Küpsetada ahju alumisse ossa restile ja u. 4o min.
Valmis kook jätta mõneks ajaks vormi jahtuma , kummutada kook restile ja jätta vormi alla lõplikus jahtumiseks.
Selline on originaal retsept aga mina võtsin topelt koguse ja suure ahjuplaadi mõõduga
33x35 cm ning sain 4 cm paksuse .Lõikasin selle veel pooleks,et kihte rohkem oleks.

Põhi nr. 2
50 g võid või margariini
2 muna
2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Ahjusoojus 175 C
Sulata rasvaine ja jäta jahtuma . Vahusta munad ja suhkur üsna tugevaks vahuks. sega küpsetusplber ja jahu omavahel korralikult läbi , ning lisa koos rasvaine ja piimaga vaheldumisi munavahule . Sega korralikult läbi. Kalla taigen rasvainega määritud u. 22 cm läbimõõduga koogivormi , mille maht on u. 1,5 L. Pane vorm ahju alumisse ossa resile küpsema 45-50 min.
Jäta kook veidikeseks vormi jahtuma ja kummuta siis restile ja jäta vormi alla lõplikuks jahtumiseks.Selline on originaal retsept , aga mina tegin topelt koguse ja suure ahjuplaadi 33x35 cm ning sain u . 3 cm paksuse. Lõikasin ka selle kaheks kihiks.

Täidiseks kulus 2 purki virsiku kompotti(suurt),250 g Tervise kohpiima(ricota),1 toru lahjemat kohupiimapastat ja 1 karp Rama Creme Bonjuri(kõige tavalisem) 4 dl vahukoort , 3tl vaniljesuhkrut , 5spl zelatiini(võib ka pisut vöhem ,et pehmem jääks) , u. 2dl suhkrut.
(Tegelikult piisab ka ainult kompott , toorjuust(meil ei olnud lihtsalt hetkel poes) ,vahukoor zelatiin ,suhkur ja vanilliin.)
Kompoti virsikud nõrutada siirupist,mida annab niisutamiseks kasutada,ning purustada sauseguriga korralikult püreeks(jäta u. veerand sellest vahele määrimiseks).Zelatiin segada külma veega ,lasta paisuda u. 5 min ja sulatada siis kuumaveevannis.Vahukoor vahustada osa suhkruga korralikuks kõvemaks vahuks.Kohupiim ,pasta ja kreemjuust segada omavahel
korralikult läbi . Sega juurde virsikupüree ja vahukoor sega hästi ning kõige lõpuks lisa sulatatud zelatiin.Lase segu külmikus u.5min taheneda siis saab hakata kooki kokku panema.

Olin eelnevalt välja arvutanud ja mõõtnud valmis koogi kuju ja suuruse.Sellest lähtuvalt lõikasin suured plaadid tükkideks ja kihtideks.Panin siis vastaval plaanile kihtide kaupa tordi kokku, määrides paksemate kihtide(käsi ei oska sirgelt ja ühtlaselt lõigata) vahele veel kompoti vedelikku ja püreed.Kihid panin veel korda mööda erinevatest biskviitidest. Kui tort kokku pandud,siis tuleb kilega katta,et ei kuivaks vaid niiskuks korralikult läbi.
Unustasin veel mainimata ,et eelmisel päeval tegin sokolaadist redelid ,nimetähed ,numbrid ja nn.vooliku.Selleks joonistasin küpsetuspaberile jooned ette ja siis joonistasin sulatatud sokolaadiga need omakord üle.Need vajasid külmkappi tahenemiseks.

Selle punase katte jaoks kulus 2 karpi Eesti maitsestamata toorjuustu(a,150g vist?),200g valget sokolaadi , 4dl vahukoort, maitse järgi suhkrut ja punast toiduvärvi.Kahjuks ei saavutanud mina nii punast, kui oleks soovinud,aga käis see kah.Sulatasin sokolaadi vesivannil,segasin selle toorjuustuga , vahustasin vahukoore vähese suhkruga.Lisasin sokolaadi- toorjuustu segule. Segasin ühtlaseks ja lisasin toiduvärvi.Saadud segu määrisin tordile ja panin külmkappi tahnema.
Ratasteks sai pandud Domino küpsised ja muud kaunistused on nööbikommidest tehtud.

Kokkuvõtteks võin vist öelda ,et oli pusimist väärt torditegu.Saab näha kas nädala pärast tehtav rallikas ka õnnestub.

2 comments:

  1. Tort on kenasti välja tulnud! Kenad pildid , ju lastele meeldis ka!:)

    ReplyDelete
  2. Lastele väga meeldis

    ReplyDelete