05 April, 2009

KIIRSUPP MINU MOODI

Üldiselt ma purgisuppe ei propageeri,ega armasta , aga erandeid on.Minu maja mehed armastavad kohutavalt tihti süüa seljanka suppi.Varem valmistasin selle algusest lõpuni ise.Kui aga tahtmised liiga tihedaks läksid hakkasin otsima kiirteed,kuidas asjaga ühele poole saada.Meie kaubandusvõrk müüb väga erineva hinnaga ja koostisega seljanka purgisuppe.Mina olen endale sobivaks arvanud Supper firma kirjaga purgi,pealegi see on ka rahakotile soodne.Minu kiirsupp on siis seline


Olenevalt sööjate arvust 2-3 purkki supper seljanka purgisuppi
hea on kui eelmisest päevast on jäänud keedetud kartuleid
olenevalt jälle sööjatest 1-2 pakki Rakvere pere viinereid
olenemata sööjate arvust on alati lisaks 1 pakk Vaste-kuuste sealiha guljassi kuubikuid

Valmistamine ----Võtta suur pott( minul on see lausa 8l ).Panna sinna külma vett arvestusega 1-1,5 l 1 purgi kohta.Kui keedukartuleid rohkem on siis võib veel pisut lisada olenevalt kui paksu suppi armastatakse.Samal ajal prae pannil sealiha kuubikud korralikult läbi ,maitsesta soolaga.Kui vesi on keema hakanud lisa sellesse purgisuppid,(loomulikult ilma purkidetta).Lase sellel pisut keeda(kuni sa kartuleid hakid),lisa need siis kohe potti ja pane sinna ka lihakuubikud(kui õnnestus need perekrattide käest päästa).Vahel jääb minul suppi sisse panekuks sellest vähesestki veel ainult pool järele.Seni kuni see kõik keeb hakki viinerid kiiresti väiksemateks tükkideks,sest vastasel korral jääb neid köögiabiliste kohaloleku korral jälle vähemaks.Lisa ka need supile.Maitsestada vajadusel veel soolaga ,aga meil ei ole seda vaja teha.
Mina keedan tavaliselt seda suppi peaaegu 1 tunni jagu,sest siis on see korralikult läbi küpsenud.Loomulikult ei vahi ma terve see aeg poti kõrval ,vaid saan muid toimetusi vahepeal teha.Mõni kindlasti arvab et mis kiirsupp see on ,aga vanasti keetsin ma seda suppi peaaegu 4 tundi,nii et see on minu jaoks kiirem.Tavaliselt jätkub sellest supiportsust paariks päevaks ,aga on ka juhtunud ,et järgmisel päeval küsitakse millal sa suppi keetma hakkad ?Selline see meie maja lemmik siis välja näeb ,enne kui kõhtu kaob.

1 comment:

  1. Seljankat tõesti armastab nii suur ja väike. Ma ikka ka keetsin koguaeg ise. Tavaliselt mõne kanakoivaga ja kodusele supile lisaks kurgile, sibulale, viinerile , ikka panin kartulit ka. Nüüd pole kaua keetnud, kuigi olen pöördunud traditsioonide poole ja muidu koduseid suppe nö taaselustanud. See mu blogis kõik kirjas. Aga tahtsin veidi purgisuppidest rääkida. Kuna mu mees teenib leiba kaugsõidujuhina, siis ostab ta ju purgiasju kaasa. Ja nüüd just paari nädala eest, imestasime, et suures majandussurutises purgitoidud lähevad aina kallimaks, üsna imelik. Olen koju ikka ka purke varuks ostnud, kuna mu tööpäevad on üle 12t, siis hea vahest nö varnast võtta, aga mu sporti tegev poeg vt nendele juba kõõrdpilguga.Nii peab ise ikka keetma ja meisterdama!:) Aga Sinu supp on nii ahvatlev, et neelud hakkavad käima!:)

    ReplyDelete